Update Un nou incendiu de vegetație uscată, la ieșirea din Arad

  de Special Arad | 16 July 2022, 1:19 PM | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  ISU Arad anunță că pompierii arădeni se deplasează la un incendiu de vegetație uscată la ieșirea din Municipiul Arad spre Șofronea. Focul s-a extins la baloți de paie există posibilitatea de propagare și la culturi agricole.

  Intervin forțe și mijloace ale Detașamentul Arad cu două autospeciale de stingere, iar în sprijin se deplasează și SVSU Șofronea și un echipaj SMURD.

  Intervenția este în dinamică.

  Pompierii arădeni au fost alertați extrem de des în ultima perioadă pentru astfel de incendii. În ultimle trei săptămâni au fost incendii de vegetație uscată vizavi de RAR, între Horia și Vladimirescu, în Micălaca, zona Aradul Nou (pe drumul către urcarea pe autostrada A1), la ieșirea din Ineu, pe Tarafului, la Aluniș și nu numai.

  UPDATE

  Incendiul se manifestă pe o suprafață de 5 hectare de miriște, vegetație uscată și culturi agricole.

  În sprijinul echipajelor prezente intervine încă o autospecială a Detașamentului Arad și SVSU Curtici. De asemenea, Primăria Iratoșu pune la dispoziție forțelor un tractor și o cisternă cu apă.

  UPDATE

  Incendiul a fost localizat în jurul orei 15 și este în curs de stingere, a anunțat Klein Ruxandra, purtătoarea de cuvânt ISU Arad.

  UPDATE

  În urma incendiului au ars 5 hectare de vegetație uscată, 2 hectare de grâu și 75 de baloți de paie.

  Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca focul să fie localizat și lichidat în limitele găsite, fără a se propaga la restul culturilor agricole.

  De asemenea, pompierii arădeni au salvat din calea focului și 5 hale aflate în proximitate.

  Cauza probabilă de producere a incendiului: „jar, scântei”, anunță ISU Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.