Update Incendiu între Horia și Vladimirescu! Au ars 30 de hectare de grâu și 50 de hectare de miriște

  de Andreea Daniela B. | 8 July 2022, 11:56 AM | Știri Arad

  1

  După cum deja ne-am obișnuit, nicio zi nu trece fără măcar un incendiu de vegetație. Din nefericire, un lan de grâu aflat între localitățile Horia și Vladimirescu a luat foc în urmă cu puțin timp.

  Incendiu lan de grâu, între localitățile Horia și Vladimirescu. Intervine Detașamentul de Pompieri Arad cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate cu zece salvatori. În sprijin intervine SVSU Livada și SVSU Șiria. Intervenția este în dinamică. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare de grâu și vegetație uscată”, spun reprezentanții ISU.

  Update

  Mai multe echipaje merg spre locul incendiului. Astfel, în sprijinul echipajelor prezente intervin, tot din cadrul Detașamentului Arad, două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

  Update, ora 13.00

  Incendiul a fost localizat, limitând astfel posibilitatea propagării. Se acționează pentru stingere.

  Update, ora 17.00

  Incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 30 de hectare de grâu și 50 de hectare de miriște. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind: scântei mecanice produse de utilajul agricol.

  Recomandăm persoanelor fizice și juridice care în această perioadă recoltează culturile agricole, să manifeste multă prudență și să respecte cu strictețe toate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor:

  • izolarea lanurilor faţă de drumurile, pădurile, căile ferate care le înconjoară, cu fâşii arate cu lăţimea de min. 20 m;

  • parcelarea suprafeţelor mari de teren cultivate cu cereale păioase, astfel încât să nu se producă propagarea incendiilor la celelalte suprafeţe cultivate;

  • direcţia de recoltare a combinelor va fi inversă direcţiei vântului predominant;

  • strângerea în maximum 1-2 zile a paielor rezultate în urma recoltării cerealelor;

  • este 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐭 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬 fumatul pe utilajele şi maşinile agricole când se executã recoltarea cerealelor;

  • în perioada de recoltare a cerealelor, aprinderea focurilor pentru arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬𝐚̆;

  • lucrările de reparaţii executate pe câmp, la maşinile agricole, precum şi cele de alimentare cu carburanţi şi lubrefianţi se vor face în locurile special amenajate, la o distanţă de cel puţin 100 m faţă de suprafeţele de pe care nu s-au recoltat cerealele„, precizează reprezentanții ISU Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Celor abilitați,nu le pare nimica suspect,în legătură cu aceste incendii? Atâtea incendii în lanurile de grâu și nici o explicație pentru aceste incendii din partea celor abilitați! Nu se poate stabili,cine este vinovat!Or fi având aceste incendii un oarece scop?

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.