sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update Doru Sinaci este (aproape oficial) noul șef al Centrului Cultural Județean Arad

  de Alin Olteanu | 17 decembrie 2015, 12:20 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  9

  UPDATE: Doru Sinaci este (aproape) noul șef al Centrului Cultural Județean Arad

  De marți încolo oficial, de azi începând, în fapt și de peste o lună „dat ca sigur”, Ionel Dorel Sinaci este „noul” manager general al Centrului Cultural Județean Arad. Fostul director adjunct a reușit performanța de a lua media 7.85, ca urmare a examenului la care l-a supus o comisie „severă” compusă din trei trompete de-ale lui Falcă… dar până marți (când vom obține lucrarea astfel notată) ne abținem în a spune mai multe.
  Spunem, doar că 7.00 era media minimă de trecere și că Doru Sinaci a fost singurul care a candidat… fiind singurul om de pe lumea asta care se încadra la criteriile ce rezultă din matricele culturale combinate ale cupului administrativ-politic Falcă-Țolea.
  De altfel, și dacă ar fi propus comisiei spre aprobare un pachet de cărți de joc, Sinaci tot ar fi luat 7-le ăla… pentru că, zău așa, om de cultură care ești tu, cui să-i dai 7-le ăla în afară de Sinaci?!
  Din moment ce la nimeni nu i-l trebuie!…

   


   

  Titilul principal (10 noiembrie, 2015): La Centrul Cultural Județean, aceeași mizerie ca la Spital: concurs pentru manager din partea tandemului Falcă-Țolea, cu dedicație pentru Doru Sinaci!

  Ne-am mai exprimat atât temerile, cât și opinia asupra „pericolului de mediocritate pe termen lung” ce paște cultura județului ăstuia (atâta cât a mai rămas din ea, săraca) în caz că Ghiță Falcă și Adi Țolea țin ca doi orbi de aceeași bâtă să-l pună pe Doru Sinaci șef în locul pseudodemisionarei Ana Maria Dragoș.  Dacă (re)citiți pamfletul ăsta, o să să vă fie clară poziția noastră… desigur, neoficială.
  Oficial e că Doru Sinaci a lucrat cu și pentru Ioțcu și numai pentru Ioțcu. A fost, de asemenea, „mâna dreaptă”, vasalul credincios – cel mai „credincios” – al Anei Maria Dragoș, care era una dintre multele „mâini drepte” ale lui Ioțcu. Tot oficial e că Ioțcu a fot arestat pentru fix chestiile pe care le făcea prin intermediul unora ca Sinaci. E un trecut oficial de dată foarte recentă ăsta… un proces care dacă ar fi continuat firesc, Sinaci era demult pe făraș. Oficial.

  Ei bine, Doru Sinaci nu e pe făraș: el e fărașul!

  Absolut oficial, deci, pentru postul de manager general la Centrul Cultural Județean Arad se organizează un concurs, urmare a încetării mandatului precedentului manager.
  Ca totul să fie sub control și Domnul Goe… ăă… Doru Sinaci să nu rămână repetent precum doamna Olariu la Județean, încă din prima autorii „glumei administrative”  au stabilit, absolut oficial, că în cadrul „concursului” respectiv nu se va da examen. „Până în 2 decembrie, trebuie depuse proiectele. În perioada 4-14 decembrie vor fi analizate toate proiectele de management ale candidaţilor, iar între 15 și 17 decembrie aceștia îşi vor susţine aceste proiecte în faţa unei comisii care urmează să fie constituită” – și asta-i tot! Adică, pe înțelesul tuturor, între 4 și 14 decembrie, Falcă și cu Țolea își vor analiza propriul proiect: Doru Sinaci. Vor ieși cu el la un suc și-i vor explica de mai multe ori decât până acum ce trebuie să facă, în fața cui trebuie să stea drepți și pe cine are voie să taie de pe listă.

  Ca să fie de două ori siguri că pe Sinaci îl vor scoate la sucul ăla, Falcă și cu Țolea au făcut un fel de desen pentru preșcolari gen „uniți punctele și dezvoltați-vă imaginația” – așa încât unind punctele să iasă fața lui Doru Sinaci. Iată desenul, așa cum este el publicat pe site-ul ccja.ro:

  sinaci
  Respectiv, se dă concurs, dar nu cu examen și iese Sinaci… căci cine, în afară de Sinaci, în Aradul ăsta (că… nu ne spuneți că unii vin din Teleorman și candidează!) mai are „minim 3 ani”-i ăia și, în plus, mai și stăpânește mediu o limbă străină și calculatorul… concomitent?… condiția sine qua non fiind, poate ne repetăm, să fie în grațiile cuplului Falcă-Țolea.

  E ușor de anticipat, așadar: la „concursul” pentru manager la CCJA o să fie un singur înscris, un singur candidat va „lupta” de unul singur pentru post și nu va avea cum să cadă, nici măcar fizic, din simplul fapt că nu va trebui să treacă nicio probă!

  ***

  Așadar, să recapitulăm: Doru Sinaci, fostul șef de cabinet și purtător de geantă al comunistului deputat Dorel Zăvoianu, o să devină director al CCJ Arad și nu o să aibă nevoie de subiectele de examen (la fel ca și Teodora Olaru la Spitalul Județean Arad) cu o zi înainte… pentru că acestea nu există. Falcă și Țolea s-au asigurat de inexistența acestora și , în același timp, chiar dacă ne repetăm, s-au „betonat” ca nici procurorii să nu poată organiza vreun flagrant cât de micuț. Că nu au obiectul… Sau au?…

  Consultă și tu linkurile:

  http://www.ccja.ro/wp-content/uploads/Anun%C5%A3-concurs-proiecte-de-managenent-CCJA.pdf;
  http://www.ccja.ro/wp-content/uploads/Regulament-de-organizare-%C5%9Fi-desf%C4%83%C5%9Furare-a-concursului.pdf (asta cu „Furare-a-concursului” fiind o scăpare coincidentală de mare… mare farmec!) și
  http://www.ccja.ro/wp-content/uploads/Caiet-de-obiective.pdf

  Autori: Alin Olteanu, Lucian Valeriu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Profesionist desavarsit,vrajitor al literelor, enciclopedie vie si unul din ultimii mari carturari in viata ai Aradului, dl. Sinaci va face o nota distincta intre cei care au condus destinele culturii aradene.Sunt convins ca odata cu investirea domniei sale, ucrurile se vr schimba in bine,si ma rog BUNULUI DUMNEZEU sa-i dea puetere de munca intru folosul culturii aradene.Ma doare totusi ca intrevad o bnota rautacioasa in articol. Domnilor jurnalisti, cum va permiteti sa credeti ca cineva ar fii indraznit sa concureze contra eruditului jurnalist si istoric Doru S?!Voi ati fii participat la concurs daca stiati ca nu aveati nici o sansa in fatza mintii sale luminate?Asa ca de ciuda improscati tendentios cu noroi intr-un viitor membru corespondent al Academiei?!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Degeaba vă scandalizaţi. D.Sinaci este un intelectual autentic, cu realizări în plan jurnalistic, cu cărţi publicate şi cu dialog tematic adecvat. Asta ar spune-o şi un om de pe stradă şi un elitist de mucava din stirpea clanului Cristea. Singura lui pată neagră este obedienţa faţă de Falcă, explicabilă şi scuzabilă – pe undeva – în regimurile dictatoriale. Vă întreb: i-aţi fi preferat pe Galiş, Varga sau doamna aia de la CCM? Sau credeaţi că-l va pune Falcă la CCJ pe Romi Dubăţ (ştiu că are înclinaţii culturale gen cătlane)?

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.