Doru Sinaci director la Centrul Cultural Județean?! Nu – nu pentru asta muncim noi!

  de Andrei George | 2 octombrie 2015, 9:01 AM | Pamflet

  8

  Uitați-vă la poza asta!
  Vedeți? – atâta de mult își dorește Doru Sinaci să fie Ferdinand – cât arată cu mânuțele! Acum, deocamdată, e bine și dacă îl pun Țolea cu Falcă în locul Anei Maria Dragoș director la Centrul Cultural Județean!… „E bine” pentru el – și pentru nimeni altcineva – ca să fim limpezi din start.

  Mă leși?… Deci, pentru șoferul lui Zăvoianu – fostul deputat PSD – ne rupem noi… ne facem viața grea și jonglăm printre articole de legi date parcă împotriva informării omului de către om?! Pentru purtătorul de geantă „înnnăscut” al secretarilor de partid, pentru un „doctor” la apelul bocancilor, pentru  insul cel mai dubios din câți a dat presa asta locală de-a lungul, de-a latul și de-a crestulul ultimului sfert de veac de haos?!
  Nu – nu pentru asta muncim noi!

  Cum nu prea credem că există mulți sado-masochiști care să fi urmărit traseul, anturajul și activitatea acestui parvenit demn de analiza literară a lui Nicolae Filimon și Caragiale lucrând împreună, vă dăm noi câteva repere. Până prin 2004, când fostul secretar de partid cu propaganda comunistă, Dorel Zăvoianu, s-a retras definitiv în lumea lui imaginară, n-auzeai de Doru Sinaci decât în aceeași frază cu stăpânul său: cum l-a dus beat acasă a 125.381-a oară pe deputat, cum a corectat el greșit nuș`ce scuipătură grafică a „maestrului”… în niciun caz nu ți l-ai fi imaginat să conducă el ceva… orice… în afară de Dacia cu numere oficiale a bătrânului dinozaur.
  Odată sucombat social dinozaurul, Sinaci s-a transformat pe el însuși într-un dinozaur… specia pitică, de zonă… zvonurile (vag difuzate, și ele) privitoare la funcțiile pe care le viza (redactor-șef la Glasul, la arq și alte asemenea ambiții de-o șchioapă) provocând un semi-indignat „pfff…” la mesele cu ziariști care, repet, se rupeau în subiecte cât-de-cât serioase. Și-a făcut un doctorat la Goldiș lingând clanțele lui Nea Relu până a stricat toate ușile, s-a afișat la toate chermezele rurale și periferic-urbane în dreapta unor Iacob Bupte, Nicolae Ioțcu… cărora „le-a luat interviuri” ce jignesc nu doar jurnalismul, ci și bunul simț comun… și asta a părut că-i ocupă tot timpul.

  Ei bine, auzim că nu – nici pe departe! Plantat de partid (unde partidul e – atenție, cacofonie! – Falcă…) ca adjunct la Centrul Cultural Județean Arad, pe rol de „Drăganul Anei-Maria Dragoș” (din ciclul „la fiecare-i dă Dumnezeu la pachet, odată cu funcția, o Iudă”), Sinaci și-a jucat chinta spartă „la gaură” – așteptând cuminte și servil… să-i intre popa de treflă. Și, din moment ce, iată, directoarea are probleme mari – de ce să nu fie acest moment  acel moment?! – e, vezi bine, planul acestui Păturică. „Vreo 3 ore a stat Sinaci în biroul lui Adrian Țolea, după ce ați publicat dezvăluirile de la Centrul Cultural județean” – ne-a povestit peștele de pe televizorul din biroul respectiv. „Și a plecat cu zâmbetul pe buze mârâind: gata, mi-s director!”

  De dragul lui și a carierei sale – până la momentul actual, nepătate oficial – sperăm ca președintele Țolea, așa interimar cum e, să ia în considerare evidența și să-i dea cu flit Dorului de dinozauri ce e… măcar după ce digeră cum trebuie această „culisă”.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Punct ochit, punct lovit. Pe de altă parte, zic eu, în peisajul cultural actual al Aradului, Doru este piesa lipsă în mozaicul imposturii.
   Ar fi păcat să nu completeze peisajul pentru fotografia de grup cuprinzându-i pe Costea, Ando, Doamnele de la CMC și restul figuranților ajunși vedete în orașul în care nici nu plouă dar nici de sete nu suferim.

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Aici ceva dreptate aveți.
   În artă și cultură tre să ai creier, inimă și ficat. Problema cu el e din păcate multilaterală: e cu inima, care e șturlubatică, mai e și creierul, care e cam rapsodic, dar cea mai mare e cu ficatul pe care l-a terminat pe vremea când presta în presă, e drept la online nu se pricepea nici atunci, că nici cu îndemânarea nu stă strălucit.
   În schimb aveți dreptate din nou: dacă ai nevoie de carieriști pur-sânge care nu se pricep dar asta nu-i deranjează, este cea mai bună alegere

   +4 voturi
   +1
   -1
  3. Cica ironie fina…vezi ca pute de la o posta. Niciodata un guru de presa nu esueaza. Tocmai pentru ca este guru. Cat despre presa on-line este o evolutie si un pas imens pt presa. Un tren supersonic pe care numai un guru in domeniu il poate prinde. Restul, anonimi nostalgici ai unor ziare cu care ei insisi se sterg la cur…

   +1 voturi
   +1
   -1
  4. In judetul Arad sunt primari care au facut parte din nomenclatura comunista,pe cand articole despre ei?Doar acum ati aflat aceste detalii despre aceste”persoane”???
   Repet:faceti gazetarie daca publicati si luati la puricat”vedetele”din functiile de conducere ale judetului!Refuz sa cred ca sunt atat de curate incat v-ati impotmolit la CCJA…Astept cu nerabdare vesti…

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.