Update 2Răsturnare de situație în „Războiul pentru palatul de pe MILEA, 19”: Dosarul are șanse mari de REVIZUIRE!

  de Lucian Valeriu | 30 June 2015, 9:40 AM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  2

  Titlul principal: Război penal pentru palatul de pe Milea, 19! Episcopia Romano-Catolică și Primăria Arad se bat cu locatarii, cu DNA și cu CEDO! (I)

  Investigații. În ultima zi din aprilie, pe 30, în palatul de vizavi de Parchete a descins o armată de preoți, reprezentanți ai Episcopiei Romano-Catolice Oradea, avocați și funcționari ai Primăriei Arad. Demersul, pe cât de direct și brutal, pe atâta de nemediatizat, deci discret, s-a desfășurat pentru a-i înștiința pe cei care și-au cumpărat apartamentele înainte de apariția Legii 10/2000 că, oficial, nu mai sunt proprietari. Episcopia respectivă a fost intabulată în Cartea Funciară, astfel încât „trebuie să semneze noi contracte cu chiriașii…” (!!!)
  Ei bine, nu a semnat nimeni nimic… emisarii zișilor proprietari au fost primiți cu ușile trântite-n nas și cu înjurăturile (aproape) de rigoare – așa încât pe 19 mai, mai mulți locatari ai imobilul de pe strada General Vasile Milea, nr. 19 sunt citați la Curtea de Apel Timișoara „pentru a clarifica anumite aspecte.”

  Nu toți!… Pe „domnii de la parter”… notari, avocați, executori judecătorești… pe ei nu i-a deranjat nimeni

  În fond, lor puțin le pasă de cine-i proprietar… de cine a bătut palma cu cine… politic, juridic, economic, financiar… ei sunt tot acolo și rămân tot acolo – din simplul motiv că „banul tuturor circulă.” Sunt chemați în instanță numai „fraierii” – în speță cei care, din 1974 și până în 2000 și-au cumpărat, de la stat, apartamentele în care locuiesc și acum – în baza Legii nr. 112 din 1995 – cu contracte de vânzare-cumpărare între ei și Primărie… Recons… acte imbatabile juridic în absolut orice țară democratică din lume – se vede treaba, însă, că la noi, nu!
  De aceea cazul este pe rolul Curții Europene a Drepturilor Omului – CEDO – dar tot de aceea, credem că se va rezolva favorabil pentru locatarii cumpărători de bună credință.

  Cel mai recent act privitor la acest abuz grosolan este următoarea sesizare către DNA Timișoara – 

  iar citind-o, veți înțelege istoricul superbei și foarte valoroasei clădiri din descrierea unuia dintre cei mai vechi proprietari:

  scan documente milea (1)

   

  scan documente milea (2)

  Vom reveni mai aplicat asupra acestui subiect complicat și extrem de compromițător atât pentru administratorii publici arădeni, cât și – sau mai ales – pentru fețele bisericești din comunitatea catolică… nu înainte de a vă prezenta o parte din documentele pe care le-am „cules” de la câțiva dintre proprietari – pentru ca să rămână ca dovezi la îndemâna oricui în spațiul virtual.


   

  UPDATE: Gheorghe Falcă, citat la Curtea de Apel Timișoara în „războiul penal” pentru imobilul de pe Milea, 19, nu s-a prezentat. Totul se va decide pe 9 iunie!

  Instanța Curții de Apel Timișoara a decis pe 19 mai, 2015, amânarea pronunțării privind situația funciară a imobilului de pe Milea, 19, pentru data de 9 iunie, când, dacă ne luăm după estimările avocaților și ale părților implicate, se va pronunța o hotărâre. Avocații Episcopiei Romano-Catolice Oradea au depus înscrisuri privind „partea lor de adevăr” din problemă – asta după ce, prin Biroul executorului judecătoresc Budușan Mirabela au trimis săptămâna trecută (11.05.2015) noi notificări privind „schimbarea proprietarului.”
  În fața Instanței a fost citat pentru a da declarații și primarul Aradului, Gheorghe Falcă – dar nu s-a prezentat, drept pentru care, conform procedurii, ar trebui să fie adus cu mandat la înfățișarea viitoare.
  Miza acestui proces e uriașă – poate chiar dincolo de valoarea în bani a imensei clădiri de vizavi de Palatul de Justiție: dacă dosarul va fi retrimis spre judecare, vom asista la o premieră juridică în materie, cel puțin pentru municipiul Arad – respectiv „întoarcerea” cauzei în prima instanță printr-o decizie a  CEDO.


   

  UPDATE 2: Răsturnare de situație în „Războiul pentru palatul de pe MILEA, 19”: Dosarul are șanse mari de REVIZUIRE!

  Și, când nimeni nu se mai aștepta… Solutia pe scurt: (Instanța) Respinge excepţia inadmisibilităţii cererilor de revizuire formulate în dosarele conexate nr. 416/59/2015 şi nr. 562/59/2015 ale Curţii de Apel Timişoara, în raport cu dispoziţiile art. 322 alin. 1 teza 2 Cod proc.civ. Fixează termen pentru judecarea cererilor de revizuire la data de 29.09.2015 pentru când se vor cita părţile. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică din 23 iunie 2015.

  Este Încheierea de ședință la termenul de săptâmâna trecută – ședință de la care „popii” – cum își numesc pârâții (sic!) inamicii din instanță – se așteptau la… cu totul altceva!

  Asta înseamnă, implicit, că executorii judecătorești și „trupa aferentă” nu prea mai au ce căuta pe la apartamentele celor 20 de pseudochiriași… unii dintre ei, chiriași în propriile proprietăți! Cel puțin până la sfârșitul lui septembrie, locatarii imobilului-bombă-cu-ceas pot să-și vadă, liniștiți, de vacanță.

  Iată și tabelul complet al „părților beligerante” – ca să știm, nominal, cine cu cine „se bate” în acest proces-temă pentru magistrații din toată țara:

  Părţi

  SC RECONS SA Intimat PÂRÂT
  CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL ARAD Intimat PÂRÂT
  PRIMARUL MUNICIPIULUI ARAD Intimat PÂRÂT
  GALSAN CRISTIAN PETRU Revizuent
  GOGLEAZA TRAIAN STELU Revizuent
  EPISCOPIA ROMANO CATOLICĂ ORADEA Intimat RECLAMANT
  AVRAM ROZALIA Revizuent PÂRÂT
  PRUNDAN FLOARE Revizuent PÂRÂT
  PRUNDAN GHEORGHE Revizuent PÂRÂT
  BUZORI GHEORGHE Revizuent PÂRÂT
  BUZORI IOANA Revizuent PÂRÂT
  SASU RODICA Revizuent PÂRÂT
  SASU IOAN Revizuent PÂRÂT
  MARCU AUREL Intimat PÂRÂT
  MARCU VIRGINIA Intimat PÂRÂT
  KOROM ANTON Revizuent PÂRÂT
  KOROM PIROŞCA Revizuent PÂRÂT
  TANTA LENUŢA Intimat PÂRÂT
  GALSAN PETRU Intimat PÂRÂT
  GALSAN EUGENIA Revizuent PÂRÂT
  ARMANCA BRÂNDUŞA Revizuent PÂRÂT
  GOGLEAZA TRAIAN STELU Intimat PÂRÂT
  GOGLEAZA FLOARE Revizuent PÂRÂT
  LAZAR MARIA Intimat PÂRÂT
  FITU STELA Revizuent PÂRÂT

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In ce stare deplorabila e ajuns cladirea…Cind eram copil, si doamna Stiube Sofica (sotul ei inca traieste, inca locatar in aceasta cladire si cu o poveste a lui http://www.aradon.ro/batranete-singuratate-boala-nedreptate/1513387)scarile de marmura rosie erau atit de curate incit datul pe scari nu lasa defel urme pe pantaloni 🙂 Erau o multime de copii si un loc plin de viata…Nu pot decit sa imi amitesc de acelasi timpuri cu stringere de inima si lacrimi in ochi…As vrea sa pot ajuta cu ceva in aceasta poveste…
   Multumesc ca faceti cunoscuta aceasta poveste trista si atit de nedreapta!

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Nu am locuit in imobil, dar multi din colegii mei de la Miron locuiau acolo sau in alte cladiri invecinate.
   Imi amintesc cu drag de toti, Monica M , Cristi G, Alin G, toti eram copii si parca s-a intamplat ieri. 🙂
   Iubesc din toata inima orasul acesta, chiar daca astazi sunt departe de el.
   Imi pare rau ca deciziile si alegerile proaste ale aradenilor in materie de politica, il distruge complet.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.