sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  4 octombrie: „O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există!”

  de Ioana Costaș | 3 octombrie 2023, 9:38 PM | Știri Arad

  0

  Uniunea Națională a Barourilor din România și barourile membre, printre care și Baroul Arad, au decis să tragă un „semnal de alarmă cu privire la cele mai profunde provocări din sistemul de justiție”. Astfel, 4 octombrie va fi ziua când avocații nu vor intra în sălile de judecată.

  „Problemele avocaturii, ale accesului la justiție și ale înfăptuirii actului de justiție sunt azi mai actuale decât oricând. Tocmai de aceea, în data de 04.10.2023, UNBR și barourile membre, parteneri în campania «O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există!» vor trage un semnal de alarmă cu privire la cele mai profunde provocări din sistemul de justiție, din perspectiva profesiei noastre! Este o campanie de conștientizare și diseminare a problemelor identificate la nivelul corpului nostru profesional, care ne afectează și afectează justițiabilii în egală măsură, în care discutăm despre provocările momentului în materia accesului la justiție în genere și al exercitării profesiei de avocat în particular! Este o zi dedicată comunicării problemelor cu care se confruntă avocatura, în care barourile invită avocații să se alăture manifestărilor organizate, cu recomandarea adresată confraților de a se dedica scopului acestei campanii și a întrerupe activitatea – cu excepția cauzelor/ procedurilor urgente, anexa la Decizia 32/12 09 2023 a Comisiei Permanente a UNBR”, a anunțat Baroul Arad.

  Citește și: Tribunalul și Baroul Arad reiau și extind proiectele de educație juridică în școli, cu sprijinul IȘJ. „Trebuie să-i pregătim pe copii pentru viață”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.