miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Meszar nu vinde UTA, dar a ieșit în târg să spună că negociază cu oricine… cu oricine îl crede!

  de Alin Olteanu | 1 iulie 2022, 3:20 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  „Astăzi, 01.07.2022, trei asociați ai AFC UTA Arad au semnat contractul de asistență juridică și au mandatat Casa de Avocatură «Lanevschi & Lanevschi» să poarte negocieri cu toți posibilii investitori la ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB UTA ARAD. Persoanele interesate pot trimite scrisorile de intenție pe adresa de email [email protected]”.

  Dacă am privi comunicatul de mai sus ca pe un banal comunicat de presă, ne-am înșela amarnic. Mai mult, ne-am da singuri cu ciocanul, pardon, securea în cap fiindcă ne-ar putea acuza unii că suntem atât de proști analiști de text încât ar trebui să plecăm… spre alte meleaguri.

  Așadar

  Anunțată strategic de Alexandru Meszar în persoană (ca și cum ar fi cu adevărat patron), reluarea negocierilor cu investitorii care și-au manifestat intenția de a prelua Clubul UTA a avut „darul” scontat, mai ales de către cel care conduce acum Bătrâna Doamnă, adică să aibă liniște. Asta a vrut și asta a obținut. Altfel spus, a fost o strategie cu premeditare sau, că tot vorbim despre un club de fotbal, un „dribling cu fentă din vorbe”. Investitoriii, de bună credință și obișnuiți cu negocierile, au acceptat imediat oferta pusă pe masă de Meszar și au delegat avocații să-i reprezinte la negocieri. La fel, și suporterii au tăcut. Dar, credem, nici unii, nici ceilalți nu s-au „dus după fentă”. Ar fi fost naivi să facă asta…

  Liniștea instalată o dată cu întâlnirea din biroul primarului durează de zece zile. Când a afirmat atunci că o să negocieze cu oricine, prin avocați, am sesizat nuanța, dar nu am reacționat, punând totul pe seama unei greșeli de exprimare, din cauza grabei. Nu ne-am „dus” nici noi „după fentă”, așa că astăzi „intrăm puțin prin alunecare”. Pentru că domnul Meszar prea a repetat expresia: „Avocații vor putea purta negocieri cu orice investitor”.

  Și-atunci întrebăm: Care alți investitori? Căci de aproape zece ani, în afara domnului Țucudean, nu a dorit nimeni… Că sponsorii nu se înghesuie, chiar dacă dumneavoastră ați lansat nu o dată că oricine e binevenit la UTA. Pasă lungă, peste fundași, dar e ofsaid!

  Și-atunci, ce negocieri au fost demarate? Cât vor dura? – doar să ne gândim că își vor exprima intenția vreo câteva zeci de așa ziși investitori, unii chiar de carton, ca să nu spunem altfel – dacă ni se spune că vor fi făcute cu oricine? Să înțelegem cumva că urmează negocieri de vreo lună cu cei care și-au manifestat acum intenția și, în caz că nu ies (și mai avem de vreo doi bani speranțe), să mai așteptăm câteva luni, că poate vor veni și alții? În ce direcție merge UTA? Iar astea sunt doar câteva întrebări…

  E foarte clar că Alexandru Meszar a emis comunicatul de mai sus, fără ca măcar să ia seamă de poziția suporterilor, lucru care se observă din expresia „trei asociați” au semnat mandatul de delegare. Suntem aproape convinși că SCU Arad nu fost invitat să semneze mandatarea avocaților, deși fac parte din Clubul UTA. Și-atunci, cum vinzi fără acordul celor care au palmaresul clubului?

  Ce urmează?

  Cu riscul de a-i supăra pe mulți, mai ales suporterii care doresc să se realizeze vânzarea clubului către investitorii care deja și-au manifestat intenția public, vă spunem că nu credem că va urma ceva. Precizăm: ceva bun pentru UTA. Altfel spus, că nu va urma nicio vânzare. Că, de fapt, scopul celor care conduc Clubul UTA acum e să fie un talmeș-balmeș, al cărui final să nu poată fi altfel decât acesta: „Avocații nu se pot înțelege, ei sunt de vină! Nu noi, nu politicul suntem de vină. Noi am vrut, dar nu ne-am înțeles. Noi gestionăm în continuare banii, cum am făcut-o până astăzi”.

  Și nimic nu mai e ce a fost în ultimele zece zile, cu atât mai mult liniștea.

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Greierele lui Pinnochio

   Domnule Olteanu, ca tot ma acuza unul la celalalt articol publicat de dvs. ca as fi ”fan Bibi”, iata ca il dezamagesc. Pe mine ma intereseaza Aradul in care m-am nascut, in care traiesc si in care voi muri. Iar UTA e in mare parte Aradul. E parte din istoria frumoasa si, hai sa zicem, glorioasa a Aradului. Ca unii o vad ca pe o mina de aur pe care nu vor s-a scape din mana, asta e alta poveste. Sau alta tragedie a orasului. Sunt convins ca stiti cine e in spatele lui Meszar. Sunt convins ca timpul va scoate la iveala mult mai multe. Chiar daca unii ar vrea sa mentina sub tricourile alb-rosii alte tricouri, albastru-galben. Scrieti ce stiti, nu va feriti. Caracatita din jurul UTA-ei poate fi data la o parte. Si trebuie. Ca vor fi unii care vor latra, va spun ca latratul lor poate fi schimbat in schelalaiala. Totul e ca adevaratii aradeni sa doreasca asta. Si sa faca ceea ce trebuie. In primul rand sa spuna lucrurilor pe nume. Eu va doresc succes!

   +19 voturi
   +1
   -1
  2. si mi-ar placea la prezentare pe 14(k,m-ai aveti timp de tiparit tricouri)-sa i vedem in numere de la 1 la22,nu trijoae de astea cu numarul 33,55,48,62,98,84-astea sunt nr de loto,ori nba!de unde frass au aparut nr m.mari de 22?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.