vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 3Unul din mecanicii locomotivei implicate în accidentul feroviar din Gara CFR Arad era beat criță. Celălalt era doar „pilit” (FOTO-VIDEO)

  de Special Arad | 23 noiembrie 2016, 7:47 AM | Știri Arad | Topic special | Video

  10

  Știri Arad. În urmă cu aproximativ zece minute, ISU Arad a anunțat măsuri de protecție și siguranță în cazul unui accident produs în triajul Gării CFR Arad. Din primele informații pe care le-am obținut, o locomotivă s-a izbit de un vagon gol aflat în triaj.

  Nu există victime.

  UPDATE:

  În momentul în care executau o manevră de a cupla o locomotivă la prima cisternă dintr-un șir de 24, mecanicii nu au redus viteza și au lovit vagonul, proiectându-l în următorul.

  Din fericire doar în prima cisternă nu era plină cu combustibil, la fel ca restul vagoanelor.

  Mecanicii au fost duși la Spitalul Județean Arad pentru a li se analiza alcoolemia din sânge.

  UPDATE 2:

  Din informațiile pe care le avem în acest moment, se pare că locomotiva trebuia să fie cuplată la o garnitură de tren care transporta cisterne cu motorină. Nu se știu cauzele exacte care au dus la cauzarea acestui accident feroviar. Vagonul lovit de locomotivă era gol, pentru că întotdeauna primul vagon al unor astfel de garnituri este gol tocmai pentru a preveni o tragedie în cazul unor astfel de accidente. Locomotiva a lovit vagonul atât de tare încât a urcat primul vagon peste cel de-al doilea, vagonul lovit fiind ridicat până aproape de a atinge cablurile de înaltă tensiune, existând pericolul unui scurt circuit.

  Polițiștii fac cercetări cu privire la modul în care s-a produs accidentul și la cauzele pentru care mecanicul nu a oprit corespunzător la cuplarea locomotivei cu garnitura.

  UPDATE 3:

  După testarea cu aparatul alcool-test, rezultatele în cazul mecanicului de tren și a conductorului i-au lăsat cu gura căscată pe anchetatori. Astfel, mecanicul de locomotivă a avut o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, în vreme ce colegul său avea 0,26 mg/l.

  accident-feroviar-2 accident-feroviar-3 accident-feroviar

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.