joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un singur candidat pentru șefia Spitalului Județean Arad: Carmen Lucuța. Horea Timiș, „pila” primarului Falcă, a fost eliminat!

  de Alin Olteanu | 31 iulie 2017, 10:23 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  4

  Vineri, 28 iulie, ora 15.00, la sediul SCJUA au fost depuse două dosare de înscriere la concursul organizat de Consiliul de Administraţie al unităţii medicale pentru ocuparea funcţiei de manager: Carmen Lucuţa – actualul manager şi dr. Horea Timiş – împins „vehement” în față de primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

  După analizarea dosarelor și în ciuda presiunilor s-a constatat că domnul Timiș nu întrunește condițiile (conform Ordinului 1520 din 22 decembrie 2016) pentru a putea participa la prezentarea proiectului de management, mai precis nu este absolvent al unui curs de perfecționare în management sau management sanitar agreat de Ministerul Sănătății.

  Din informațiile pe care le deținem, domnul Timiș a încercat o stratagemă, în sensul că s-a înscris pe ultima sută la un asemenea curs, însă, nu l-a absolvit, așa cum se precizează în documentele Ministerului Sănătății.

  Iată motivația membrilor comisiei de concurs:

  Stare dosare concurs

   Concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad se desfăşoară în perioada 28 iulie-21 august şi are două etape. Prima este eliminatorie şi constă în verificarea îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor stabilite în anunţul de concurs. Cea de a doua etapă presupune susţinerea publică şi evaluarea proiectului de management şi este programată pe 14 august. Rezultatul final al concursului (după soluţionarea contestaţiilor) va fi făcut public pe 18 august.
  În fotografia de mai jos, domnul Horea Timiș, pe vremea când era directorul DSP Alba:
  horia timis
  Pentru conformitate,  prevederile legale în domeniu:
  ORDIN nr. 1520 din 22 decembrie 2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager persoană fizică din spitalele publice 
  Art. 1
  (1)Ocuparea funcţiei de manager din spitalele publice aflate în reţeaua proprie a Ministerului Sănătăţii se face prin concurs, la care au acces persoane fizice care întrunesc cumulativ următoarele condiţii:
  a)cunosc limba română, scris şi vorbit;
  b)sunt absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic;
  c)sunt absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii, ori sunt absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii;
  d)au cel puţin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii;
  e)nu au fost condamnate pentru săvârşirea unei infracţiuni comise cu intenţie, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
  f)sunt apte din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic);
  g)nu au împlinit vârsta standard de pensionare, conform legii.
  (2)Concursul pentru ocuparea funcţiei de manager din cadrul spitalelor publice se organizează de către consiliul de administraţie al spitalului public respectiv şi se desfăşoară la nivelul acestuia, cu respectarea prezentului regulament.
  (3)Nu pot candida la concursul de ocupare a funcţiei de manager membrii consiliului de administraţie al spitalului public care organizează concursul.
   
  Art. 3
  (1)Concursul se desfăşoară în două etape, după cum urmează:
  a)etapa de verificare a îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor stabilite în anunţul de concurs, etapă eliminatorie;
  b)etapa de susţinere publică şi de evaluare a proiectului de management.
  (2)În urma verificării îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor stabilite în anunţul de concurs, candidaţii sunt declaraţi admişi sau respinşi, putând participa la etapa de susţinere publică şi de evaluare a proiectului de management doar candidaţii declaraţi admişi.
   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

    • Sper sincer că glumești. La nivel de orice instituție locală, Aradul nu are și nici nu a avut vreodată vreun manager profesionist pe bune, pentru simplu motiv că nu au experiență reală de management și nici nu au de unde învață, pentru că în Arad cu excepția a foarte puține companii (care au management străin) nu ai firme cu adevărat mari. Lucuta e slabă profesional pentru o astfel de funcție, la fel ca multi de dinainte. Timiș era ok, a demonstrat la DSP Alba și a demonstrat în privat, la companie mare unde se cere performanța, iar pe deasupra e și medic, ceea ce contează enorm pentru că un spital se manageriază ușor atipic față de o firmă de import/export spre exemplu. Continuăm amatoreste, asta e

     0 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.