miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Un urs a desfigurat un bărbat, în apropierea grădinii acestuia. Autoritățile cer împușcarea animalului

  de - | 8 septembrie 2021, 6:04 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ / arhivă

  Un prahovean a fost desfigurat de un urs care l-a atacat în apropierea grădinii sale, omul fiind în spital cu răni grave. Potrivit noilor reglementări în cazul urşilor agresivi, primarul decide dacă animalul va fi ucis sau relocat. Pentru că urşii nu au elemente de identificare, va fi foarte greu de stabilit care este cel agresiv Un bărbat de 50 de ani, din comuna prahoveană Telega, a fost mutilat de un urs în timp ce se îndrepta spre grădina sa aflată în apropierea unei păduri.

  Desfigurat complet, cu un picior sfâşiat şi plin de sânge, omul a mai avut forţa doar să-şi telefoneze soţia. Femeia a fost cea care a dat alerta în sat, iar localnicii au sărit să-l ajute. L-au cărat pe braţe, ajutaţi de pompieri, până la drum, unde a fost preluat de o ambulanţă SMURD.

  Bărbatul este în stare gravă, internat într-o primă fază la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti şi ulterior transferat la secţia de chirurgie plastică. Medicii spun că pur şi simplu omul nu mai are carne pe partea dreaptă a feţei. Prezintă o plagă facială dreapta, cu maxilarul rupt, urechea stânga ruptă şi o plagă la femurul stâng cu suspiciune de fractură, conform Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Rana de la picior nu pune mari probleme din punct de vedere medical, însă va fi destul de greu ca medicii să reuşească reconstrucţia feţei.

  Atacul a avut loc marţi seară, în jurul orelor 17.00, într-o zonă aflată în satul Meliceşti din comuna prahoveană Telega. Bărbatul se îndrepta către grădina unde are pomi fructiferi. Este un loc izolat, aflat în apropiere de pădure, însă localnicii susţin că nu s-a mai întâmplat până acum ca ursul să atace un om la ei în sat.

  Sursa: adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.