miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul a aprobat OUG prin care sunt îndepărtați urșii chiar și prin împușcare

  de - | 21 iulie 2021, 9:51 PM | Naţional

  2

  „Veste bună! Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care reglementează măsurile de protecție împotriva urșilor. Conform actului normativ, în cadrul fiecărei unitate administrativ teritorială se va constitui o echipă de intervenție imediată care este condusă de primar sau de viceprimar. Ei sunt persoanele care, conform legii, în baza expertizei profesionale, decid asupra modului de intervenție imediată care poate fi de trei tipuri: alungarea, tranchilizarea și relocarea, eutanasierea sau împușcarea ursului”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Mediului.

  Tanczos Barna se declară convins că nu de la București trebuie să vină decizia în privința ursului de care se teme o localitate întreagă.

  „Tocmai din aceste considerente am descentralizat procedura decizională: primarul sau viceprimarul, cunoscând circumstanțele locale, analizând expertiza profesională și gradul de risc, va decide prin ce mijloc să fie îndepărtat ursul. Totodată, actul normativ aprobat astăzi asigură o bază legală pentru ca primarii să își poată apăra comunitatea de pericol în condițiile legii, fără frică”, a precizat ministrul.

  sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Care este vestea bună? Nu urșii sunt problema, ci omul! Omul distruge habitatul și hrana animalelor sălbatice, omul le invadează habitatul și tot omuleste cel care este nemulțumit atunci când animalele sălbatice își caută hrana printre așezările oamenilor. Nu urșii trebuie împușcați, ci cei care le distrug habitatul și le fură hrana!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.