Un tweet al senatorului american Bernie Sanders a dus la prăbușirea acțiunilor Moderna și BioNTech

  de - | 7 December 2021, 12:09 PM | Business | Internaţional

  0

  Evoluția prețului acțiunilor Moderna (albastru) și BioNTech (foto: Markets Insider)

  Prețul acțiunilor producătorilor de vaccinuri Moderna și BioNTech s-au prăbușit cu până la 16%, respectiv 20%, luni, după ce senatorul american Bernie Sanders a criticat dur pe Twitter cele două companii, relatează Business Insider, citat de HotNews.

  Sanders și-a exprimat frustrarea față de creșterea prețului acțiunilor celor doi producători de vaccinuri după ce noua variantă Omicron a coronavirusului a fost identificată la sfârșitul lunii noiembrie.

  Prețul acțiunilor Moderna a crescut cu până la 35% după anunțul privind varianta Omicron, în timp ce cel al acțiunilor BioNTech a crescut cu până la 19%.

  „Este obscen. Săptămâna trecută 8 investitori ai Pfizer și Moderna au devenit cu 10 miliarde de dolari mai bogați din cauza veștii despre răspândirea noii variante Omicron. Este timpul ca aceste companii farmaceutice să își împartă vaccinurile cu restul lumii și să înceapă să își controleze lăcomia”, a scris acesta pe Twitter duminică seara.

  Postarea, la care s-au adăugat datele preliminare potrivit cărora varianta Omicron ar fi mai puțin mortală decât anterioarele variante ale SARS-CoV-2, a dus luni la o scădere bruscă a prețurilor acțiunilor Moderna și BioNTech. Acțiunile Pfizer au scăzut la rândul lor cu 5%.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.