InclusivUn țigan cu Rolls Royce la Curtea Faraonului Falcă

  de A Petrii Pulii Bumbului | 11 aprilie 2016, 2:49 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  4

  Știu, Gogule, mânca-ți-aș, era un film, o parodie, de-i zicea „un cowboy la Curtea Regelui Arthur”. Habar n-am cine a fost Arthur ăla, dar tu ești faraonul meu. Și tu ești parodia mea cea mai tare, mânca-ți-aș manșetele de la pantalonii strâmți, că am auzit că parodia asta e un fel de laudă la ăla pe care îl iubești. Eu am pălărie de cowboy. Tu ești faraon de Arad, că rege poate fi orice țigan de-al meu. Iar eu am fost chemat de tine. N-am cal, că nu se mai poartă. Carul e pentru proștii care s-au răsturnat demult la Arad, că Caracalul s-a plictisit de prostie. Am un Rolls Royce. Că cu el am venit, mânca-ți-aș, din Jermania, de Ziua Internațională a Rromilor, la tine la Arad, să mânc micii și zama pă care le-ai plătit tu din banii fraților noștri arădeni.

  Dragă Gogu, să știi că rromii e niște proști printre țigani, dar îi bine că sună fain pentru Comunitatea Internațională. Eu ți-am trimis un dinte de aur, că cine are dinte de aur e de fală printre noi, țiganii.

  Dragă Gogu, eu mă bucur că Staborul ăla de-i zice Consiliu Municipal Arad a votat mărirea bugetului pentru sărbătorirea Zilei noastre de la 10.000 de lei la 50.000 de lei, că atâta a costat și roata de la Rolls Royce care mi s-o îndoit într-o groapă în Arad, proaspăt asfaltată, chiar când mă duceam către cortul pe care l-ai făcut fain, la noi în cartier, în Rastfertei.

  Acuma și întră noi, țiganii, îi multă sfadă. Că nu se înțeleg cortorarii cu căldărarii și nici aurarii cu gaborii. De-aia te înțeleg eu, că-i greu să-i împaci pe ăștia din Șatra ta Arad. Și la noi muierile se trag de păr, ca și la voi în Arad. Și la noi, bărbații fac ce vor cu banii pe care-i fac muierile din furtișaguri.

  Micii or fost puțini, că or fost numa un cort. La noi, la țigani, îs multe corturi, nu ca la voi românii. Dar eu te-am înțeles, că n-ai mai avut bani de mâncare dacă mi-ai dat mie pentru roata de la Rolls Royce.

  Să știi, dragă Gogule, că eu nu-s ca curva aia care l-a pârât pe Băsescu, pă nașul tău, mânca-ți-aș. Eu tac ca țiganul în cămară. Dacă îmi dai o cămară.

  Dragă Gogu, mie mi-a plăcut că țiganii mei s-au rugat pă stadion. Eu am adus și pastori și credincioși din Bihor, ca să iasă fain manifestarea de Ziua Rromilor. Că țigani din Arad erau puțini și s-or enervat că nu le-ai dat mâncare pă gratis, ca anul trecut, și mi-ai dat mie bani pe roata de la Rolls Royce. Eu vreau să îți mai dau un dinte dă aur că ai plătit și sonorizarea, pe ăia de la…, că așa am citit pă mașini că scrie, că și noi, țiganii, ne scriem numele pă mașini și pă căruțe.

  Scuză-mă că m-am scăpat cu limbajul ăsta de oraș la voi în Șatră. Aradu-i fain, să știi! Îi fain și Mureșul că avem unde să aruncăm gunoaiele.

  Gogule, eu te-am țucat! Mă duc înapoi în Jermania. Ah, era să uit, sigur că te votăm! Le-am dat eu să mânce la țiganii mei, că am bani, mânca-ți-aș. Mulțam și ție și Staborului ăla de-i zice Consiliu Municipal pentru banii de roată la Rolls Royce.

  Șehereza-m-aș și n-am cui…

  P.S. Atașăm un fotoreportaj de la Ziua Internațională a Rromilor, organizată la Arad, cu finanțare de la Primăria Aradului, pentru care s-a obținut o suplimentare de buget cu doar o zi înainte de la 10.000 de lei la 50.000 de lei. Fotografiile sunt reale și făcute de la fața locului, adică stadionul Atletico (interesant, nu?) de pe strada Hunedoarei, din cartierul Rasfertei.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pai daca se pierde teren pentru alegeri, daca se sparg si iar sparg strazi fara sens, se darama garaje si nu se fac locuri de parcare unde se poate, ne unim si noi cu cine putem, azi cu tigani, maine cu alte religii si poate poate mai vine un mandate, asa mai pe naspha ….. lehamite, sila si dezgustare. Pacat putei mai mult domnule.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.