duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bani pentru sportul arădean: UTA va încasa cea mai mare sumă, urmată pe „podium” de CS Baschet și CS Atletico! Vezi fondurile primite de la Primărie

  de Dan Lazăr | 17 martie 2023, 7:12 PM | Sport | Știri Arad | Topic special

  3

  Un număr de 53 de proiecte au depus structurile sportive din municipiul Arad pentru obținerea de finanțări nerambursabile din partea Primăriei Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Trei dintre acestea nu au întrunit punctajul minim, iar conform așteptărilor cea mai mare sumă fiind atribuită AFC UTA Arad, 3.300.000 de lei, pentru proiectul „UTA, în Liga Națională”.

  Alte sume consistente vor ajunge în visteria CS Baschet Arad (1.300.000 lei) și CS Atletico Arad (450.000 lei pentru două proiecte din fotbalul juvenil).

  Mai remarcăm cei 425.000 de lei primiți de CS AMEFA (5 proiecte), cei 310.000 de lei care rotunjesc veniturile CS ProVolei (5 proiecte), cei 220.000 de lei care vor ajunge la CS Universitatea (3 proiecte), cei 150.000 de lei „marca” HC Beldiman (2 proiecte) sau suma de 130.000 lei primită de Șah Club Vados (2 proiecte).

  Aceasta a fost prima sesiune de finanțări nerambursabile din partea CMCA, pe parcursul acestui an mai urmând o astfel de sesiune.

   

  •  Citește și:  Bani pentru sportul arădean: UTA va încasa cea mai mare sumă, urmată pe „podium” de CS Baschet și CS Atletico! Vezi fondurile primite de la Primărie • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Anul ăsta în decembrie se fac 34 de ani de libertate. În 34 de ani UTA nu a reușit nici măcar o performanță. UNA. Continuăm să finanțăm nonvaloarea și contraperformanța. Am făcut un stadion între blocuri. O arenă fără locuri de parcare. O investiție care nu-și va scoate banii nici peste 100 de ani la felul cum joacă această echipă.
   Nu este obligatoriu ca acest oraș să aibă echipă în prima ligă iar acei bani puteau fi investiți în sporturi care merită.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. În toate cele 3 direcţii de finanţare, „Promovarea sportului de performanţă, Tineret şi Cultură, nu am văzut măcar un proiect să fie finanţat după calculele şi cerinţele celor ce le-au întocmit ! Finanţările au fost ciuntite cu 50, 60 şi chiar 75 % ! Dacă cei ce au aprobat aceste finanţări ştiu mai bine decât specialiştii ce le-au întocmit să facă calculele necesare desfăşurării acţiunilor, atunci să facă ei aceste proiecte (probabil finanţările le-au făcut politicienii noştri iubiţi şi care s-au speriat că nu le mai ajung lor banii pentru măriri de salarii, premieri sau pensii speciale !). Nu am văzut nici o cerere de finanţare în care de exemplu să se ceară 100 de lei şi să fie aprobaţi 100 de lei sau să se ceară 100 de lei să se finanţeze cu 120 de lei (vise !). De aceea merge atât de bine sportul arădean, tineretul şi cultura oraşului Arad ! Mulţumim dragi politicieni, mulţumim Bîlcea, Faur, Bibi şi Falcă !

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.