Un nou telefon BlackBerry cu 5G și tastatură fizică va fi lansat anul viitor

  de Special Arad | 29 august 2020, 9:15 AM | IT

  0

  Telefoanele BlackBerry au cunoscut o renaștere în 2016, când TCL a devenit producătorul exclusiv de hardware pentru dispozitivele sale. BlackBerry KeyOne și Key2 au fost opțiuni solide pentru clienții înnebuniți pentru tastaturile fizice și a fost un lucru îmbucurător pentru toată lumea să vadă brandul istoric revenind.

  Anul acesta a adus câteva vești rele pentru viitorul brandului BlackBerry, deoarece TCL (Telephone Communication Limited din China) a încheiat parteneriatul cu acesta. Acum se pare că BlackBerry renaște din nou din propria cenușă ca pasărea Phoenix și lansează un nou smartphone, de data aceasta unul 5G în colaborare cu un alt partener. BlackBerry se traduce mur sau și coacăz negru.

  BlackBerry este dezvoltat de compania canadiană BlackBerry Limited, un producător și comerciant de soluții wireless inovatoare pentru piața de comunicații mobile la nivel mondial. Acum, un start-up recent fondat cu sediul în Austin, Texas, numit OnwardMobility, a primit licență pentru a folosi numele BlackBerry pentru a lansa un smartphone 5G anul viitor. Deși nu cunoaștem încă multe detalii despre dispozitiv, Peter Franklin, directorul general al OnwardMobility, spune că se așteaptă la ceva care să se concentreze pe securitate, să permită productivitate și să se poată lăuda cu o „cameră de top”. Specificațiile vor scădea probabil puțin din flagship-ul obișnuit, dar prețurile vor fi competitive.

  BlackBerry folosește în mod tradițional un sistem de operare propriu dezvoltat de BlackBerry Limited, cunoscut sub numele de BlackBerry OS. Noul smartphone produs de  OnwardMobility va avea un sistem de operare Android, conectivitate 5G și o tastatură fizică, conform Android Police.

  OnwardMobility vrea ca acest smartphone să fie destinat intreprinderilor care își pot astfel îmbunătăți productivitatea cu (teoretic) viteze de rețea mult mai rapide și latență mai mică. Posibil să fie un smartphone ceva în genul edițiilor Samsung Galaxy Enterprise Edition, lansate de compania sud-coreeană cu mai multe din dispozitivele sale.

  FIH Mobile, o filială Foxconn, va fi responsabilă de producerea hardware-ului, se va ocupa de proiectare, dezvoltare și producție. Foxconn construiește, printre altele, iPhone-uri Apple și este un partener de producție din spatele smartphone-urilor Nokia de la HMD Global.

  Va reuși OnwardMobility să facă marca BlackBerry mai apetisantă pentru utilizatori, ceva în genul murelor sau coacăzelor negre?  Vom afla doar anul viitor dacă noul telefon este suficient de copt pentru piață. Dispozitivul BlackBerry 5G se va lansa în America de Nord și Europa cândva în prima jumătate a anului 2021.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.