miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Facebook a lăsat mai mulți producători importanți de smartphone-uri să ne spioneze

  de Special Arad | 12 iunie 2018, 2:07 PM | Social Media

  0

  Conform Reuters, Facebook a recunoscut că a împărtășit datele utilizatorilor săi cu mai multe grupuri chineze majore, Huawei, Oppo, Lenovo și TLC (BlackBerry, Alcatel). Rețeaua socială se apără explicând că aceste acorduri au vizat să facă Facebook compatibil pe aceste smartphone-uri. O revelație care a înfuriat serviciile de informații și pe unii oficiali din Statele Unite.

  De asemenea Facebook a lăsat Samsung, Apple și Amazon să ne spioneze de peste 10 ani. Facebook a semnat acorduri cu zeci de producători de smartphone-uri și dispozitive mobile cum ar fi Samsung, Apple, Amazon și Microsoft, astfel încât acestea să poată avea acces la datele personale ale utilizatorilor rețelei sociale. Potrivit unui articol din New York Times, Facebook a folosit această strategie „pe parcursul ultimului deceniu„, mai înainte de a deveni una dintre cele mai utilizate aplicații din lume.

  Articolul din celebrul ziar american New York Times arată că Facebook a semnat acorduri cu cel puțin 60 de producători de smartphone-uri și de telefoane mobile în ultimul deceniu pentru a le oferi acces la datele personale ale utilizatorilor. Printre companiile importante implicate, gasim printre altele pe Samsung, Apple, Amazon, BlackBerry și Microsoft.

  Conform site-ului francez PhoneAndroid, primele tranzacții dintre Facebook și toți acești mari producători de telefoane inteligente au început deja în deceniul trecut, în perioada în care smartphone-urile au început să devină tot mai populare. Deja popular în versiunea de desktop în acel moment, Facebook a început să câștige tot mai mult teren și pe telefoanele mobile. Justificarea este că Facebook asigură că utilizatorii au acces la funcții populare pe versiuni mobile ale rețelei sociale. Ca de exemplu, butonul Like sau E-mailul.

  Dar, se pare că această „puțină atenție” acordată informațiilor personale, urmărește Facebook de la începuturile ei. Nu știm dacă ne putem recupera datele și pe cele ale prietenilor noștri, chiar dacă Facebook are interzis să utilizeze informațiile noastre stocate în baza de date. Ime Archibong, un cadru cu funcție de conducere la Facebook, a recunoscut că producătorii de smartphone-uri aveau acces la programele de întâlniri, la opțiunea religioasă, simpatia politică, la evenimente viitoare și la mai multe date despre utilizatori.

  După scandalul Facebook-Cambridge Analytica, am crezut că nu mai putem fi mai dezamăgiți de Facebook, dar rețeaua socială patronată de Mark Zuckerberg pare să aibă în continuare resurse în acest domeniu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.