sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un nou record al cazurilor de infectare COVID-19 în România

  de Special Arad | 26 ianuarie 2022, 1:36 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 34.255 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară, fiind un record absolut. Au fost efectuate în total 108.937 teste RT-PCR și antigen, iar gradul de pozitivare este de 31,44%.

  În total, până astăzi, pe teritoriul României au fost raportate 2.083.151 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

  Oficialii au mai raportat 94 de decese, din care 77 erau nevaccinați, conform datelor finale transmise miercuri.

  „Creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni, pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane”, anunță Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

  În ultimele 24 de ore au fost efectuate 35.207 teste RT-PCR (19.635 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.572 la cerere) și 73.730 de teste rapide antigenice.

  Pentru a sprijini această activitate, persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.

  Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 (vezi aici harta) pentru a primi consultație și tratamentul necesar.

  „Atenție: în situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv, apelați numărul unic de urgență 112! Reamintim faptul că specialiștii în sănătate publică susțin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 și a deceselor”, transmite Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

  De altfel, astăzi, dintre cele 692 de persoane internate la ATI, 585 sunt persoane nevaccinate.

  De asemenea, dintre cele 94 de decese înregistrate, 77 au survenit la pacienți nevaccinați.

  Localizarea celor 748 de centre de vaccinare este disponibilă aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.