Un nou centru de refugiați în România

  de Special Arad | 16 februarie 2019, 9:22 AM | Naţional

  0

  captură video Digi24

  Autorităţile construiesc un centru pentru refugiaţi în localitatea Crevedia din Dâmbovița. Informaţia a stârnit vâlvă în comună. Iniţial, oamenii au fost speriaţi de ideea că vor avea vecini musulmani, dar au renunţat rapid la temeri şi chiar au veni cu soluţii de a-i integra pe străini.

  „Refugiaţi e cuvântul spus, dar terminat… vine musulmani aici! Nu ştiu când vine, că prima dată va fi o construcţie de cel puţin doi ani de zile, reabilitează gardul şi toate alea. A dat donaţie, ce a dat mobiliere şi toate alea. Musulmanul vine ca un copil nou-născut”, a spus un portar unui reporter de la Digi24.

  Paznicii sunt primii din comună care au aflat despre intenţiile autorităţilor de a transforma complexul studenţesc din Crevedia – singurul loc unde până în urmă cu câţiva ani invăţau etnicii români care primeau burse din partea statului.

  Inspectoratul pentru Imigrări a obţinut deja 800.000 de euro, nerambursabili, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru a amenaja la Crevedia un nou centru pentru refugiaţi. Totul ar urma să fie gata în maximum 2 ani.

  (…)

  „Eu cred că sunt oameni şi oameni nu trebuie discriminaţi, că totuşi nu cred că ar aduce chiar aşa, pe oricine”, a spus o localnică.

  România are acum şase centre pentru refugiaţi, dar care au o capacitate de cazare de doar 900 de locuri. Deşi anul trecut peste 2000 de străini au cerut statului român protrecţie, gradul de ocupare este de doar 40%.

  Ermina Mihai, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări a declarat pentru Digi24: „Există o dinamică. După parcurgerea procedurii de azil şi obţinerea unei forme de protecţie părăsesc centrele şi merg în comunitate. Cei mai mulţi imigranţi au ajuns în ţara noastră în 2017: aproape 5.000”.

  Citește articolul integral, cu mai multe declarații ale localnicilor din Crevedia, aici.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.