vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un grup de profesori arădeni vor protesta împotriva haosului din sistemul educațional românesc

  de Special Arad | 11 iunie 2019, 10:41 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Un grup de profesori arădeni anunță că vor face un protest joi, în fața Primăriei Arad, pentru a își exprima totala nemulțumire pe care o au față de modificările pe care le aduce Ministerul Educației Naționale, considerând că acțiunile Ministerului au creat un adevărat haos în sistemul educațional românesc.

  Mai jos vă reproducem integral mesajul profesorilor care ies la protest:

  „ROMÂNIA, TREZEȘTE- TE ! EDUCAȚIA ÎNSEAMNĂ VIITOR !
  DACĂ NU NOI, ATUNCI CINE ? DACĂ NU ACUM, ATUNCI CÂND ?

  Pentru că sindicatele au „adormit” (sau au fost mai tot timpul „adormite”) un grup de profesori din județul Arad a gândit organizarea unui protest numit „EDUCAȚIA ÎNSEAMNĂ VIITOR !”, protest care va avea loc joi, 13 iunie 2019, pe Platoul din fața Palatului Administrativ, între orele 18,30-21,30. Protestul a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru avizarea adunărilor publice din cadrul Primăriei Municipiului Arad – Nr. Ad. 45559 din 10.06.2019.
  Vă așteptăm alături de noi pe toți cei care doriți ca învățământul românesc să devină unul de calitate, iar modificările aduse sistemului educațional de către Ministerul Educației Naționale să fie supuse, în prealabil, unor consultări publice reale.
  De ce acest protest? Pentru că Ministerul Educației Naționale a produs haos în ultimii ani în sistemul de învățământ din România:

  1.Încălcări ale Legii Educației Naționale;
  2.Încălcări ale unor metodologii;
  3.Ordine publicate și apoi retrase;
  4.Ordine date și nepublicate în monitorul oficial;
  5.Manuale care nu au ajuns la timp pe băncile elevilor;
  6.Planul de școlarizare (cu tăieri și transformări) publicat cu foarte mare întârziere și care a bulversat elevii aflați în prag de Evaluare Națională 2019, părinții și profesorii;
  7.Februarie 2019 – încercarea de schimbare a statutului disciplinei Educație fizică, la clasele pregătitoare, a I-a și a II-a, predate acum de profesorii cu specializare EFS, în lecții predate de învățători, fără specializare;
  8.Așa-zisa viziune „Educația ne unește”
  Organizatorii anunță că nu doresc sprijin din partea niciunui partid politic și îi roagă pe toți cei care vor să fie prezenți la acest protest să o facă în mod pașnic și civilizat!
  Nu facem politică, ci educație!”,
  se arată în anunțul protestului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.