miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Un arădean este vicecampion al țării la beach-volley. Format la ProVolei, Sergiu Rodina reprezintă UV Timișoara

  de Dan Lazăr | 19 august 2022, 8:03 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Frumosul oraș moldav Iași a fost, recent, gazda Campionatului Național de volei de plajă, disputat însă în incinta bazei Brizo, una în care snobismul este la el acasă.

  Băgați în cuști (?!), cei mai valoroși practicanți ai acestei ramuri spectaculoase a voleiului s-au duelat pentru medaliile unui sezon sărăcăcios în turnee (2 la Arad – organizate de inimosul Ștefan Gog, preșdintele CS Fan; 1 la Sighetu Marmației și o Cupă a României la Sibiu), cu pretenții exagerate din partea FR de Volei care știe doar să încaseze sume din contul organizatorilor, fără să îndrepte mai nimic din bugetul său spre voleiul de plajă.

  Aradul a avut trei perechi în competiția masculină, Alin Filipan și Victor Duma (ProVolei) încheind pe locurile 13-16, campionul en-titre Cătălin Lelea și Cosmin Ghimeș (Fan) clasându-se pe locurile 9-12, iar perechea Sergiu Gligor / Marius Drăghici (Westar) a avut cel mai lung parcurs, fiind la un pas de „careul de ași”, ocupând locurile 5-8.

  Campioni ai țării au devenit Valentin Hupoiu și Bogdan Bratosin (Știința București), primul având 47 de ani (Jos pălăria!), după o finală cu Sergiu Rodina / Micu (CS UV Timișoara), primul un arădean de 23 de ani, format la CS ProVolei, care evoluează și în prima ligă de volei de sală, tot la Timișoara, iar cel de-al doilea un cărășan de aceeași vârstă, scor 2-0 (21-17, 21-15). Pe podium a mai urcat cuplul Robert Vîrlan / Dragoș Unguraș (Timișoara), 2-0 (21-17, 21-12) cu perechea Bogdan Mehedințeanu / Bogdan Moroldo (CSU ASE București), în finala mică.

  La feminin, campioane sunt Adina Stanciu și Ioana Ordean (CSU Reșița / CSȘ Caransebeș, 2-0 în finala cu Adriana Răileanu și Anca Pasca (CSU Galați), pe trei clasându-se Diana Milea / Diana Dumitru (Reșița / Caransebeș). Arădeanca Cătălina Bosuioc, care a făcut pereche cu Roxana Haidu (ambele CSU Oradea) au încheiat pe locul 7.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.