sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un arădean este port-drapelul României la Festivalul Olimpic European al Tineretului

  de Dan Lazăr | 22 iulie 2022, 12:51 PM | Sport | Știri Arad

  0

  Festivalul Olimpic European al Tineretului 2022 se va disputa în acest an la Banska Bystrica, în Slovacia, în perioada 24-30 iulie. România va avea 92 de sportivi, dintre care atletul cu dublă legitimare CSŞ Gloria Arad şi CSM Arad, Mihai Motorca, are șanse mari să obţină o medalie în proba de aruncarea discului. Mai mult, Motorca are marea onoare de a purta drapelul României la festivitatea de deschidere a Festivalului, alături de Lidia Paula Partnoi, căpitanul echipei naționale de volei, componentă a clubului sportiv Dinamo București. Cei doi au fost desemnaţi să fie port-drapel pe baza performanțelor sportive de top înregistrate în 2022. Arădeanul Motorca, pregătit de profesorul Constantin Miclea, este multiplu campion național în acest an, campion balcanic de cadeți, dar și deținătorul bronzului la Campionatele Europene de cadeți.ă

  Siteul oficial al CSM Arad reamintește că o altă sportivă din Arad, dublă legitimare CS Municipal Arad – Dinamo Bucureşti, are un rol important la competiția din Slovacia. Participantă la Jocurile Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018, pistolara Daria Haristiade va fi ambasador al Team România, practic un ghid în lumea olimpică a festivalului pentru toți cei din lotul tricolor. În 2021, la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima, Daria a cucerit bronzul la 10 metri pistol aer comprimat echipe mixte, alături de colegul de la CSM Arad, Luca Joldea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.