sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ultimul bal! UTA joacă astăzi ultimul meci pe propria arenă din acest sezon

  de Lucian Dănilă | 7 mai 2022, 8:56 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Dacă ar fi să vorbim despre îndeplinirea obiectivului, UTA și-a asigurat de două săptămâni deja rămânerea pe prima scenă pentru sezonul viitor, sezon care va fi al treilea consecutiv în Liga 1. Este o performanță? Dacă ne raportăm la istoria ultimilor 40 de ani, atunci este o performanță, pentru că în această perioadă Bătrâna Doamnă nu a legat niciodată trei sezoane consecutiv în elita fotbalului românesc.

  Dacă ne raportăm la așteptări sau la ceea ce declarau cei din club și jucătorii la startul campionatului, atunci este un eșec. UTA a fost după primele opt etape pe podiumul campionatului, după care încet dar sigur a coborât loc cu loc și în acest moment se află pe poziția a 11-a în clasament. A fost ratat și obiectivul participării la barajul pentru Europa între locurile 7 și 8.

  Pentru ce luptă UTA astăzi contra celor de la Mioveni? În primul rând pentru onoarea sportivă, apoi pentru un „rămas bun” frumos în fața propriilor suporteri, dar există chiar și o miză financiară pentru că diferența dintre locul 11 și locul 10 pe care ar putea ajunge gruparea arădeană este de aproximativ 150.000 de euro.

  O miză mai importantă este pentru cei de la Mioveni. Echipa lui Alexandru Pelici nu este încă salvată de la retrogradare, deși este greu de crezut că cei de la Chindia pot recupera cele 5 puncte diferență în aceste ultime două etape rămase. O victorie la Arad ar face ca gruparea din Mioveni să fie salvată și din punct de vedere matematic de emoțiile prezenței la barajul de retrogradare, un baraj pe care trupa argeșeană l-a câștigat anul trecut din postura de echipă de liga a doua.

  „Suntem din nou în fața unui joc contra celor de la Mioveni, o echipă despre care știe toată lumea că joacă foarte închis. Ei au dus la rang de artă, dacă mi se poate accepta termenul, această fază defensivă, cu un 5-4-1 dens și o armă de contraatac pe partea ofensivă. Apoi fazele fixe le lucrează, de asemenea, foarte bine. Știu că ei încă au nevoie de puncte și ar trebui, poate, să joace mai deschis, mai ofensiv, dar, la fel ca și în cazul Chindiei, eu zic că e greu să schimbi strategia unui întreg sezon pentru un singur meci.

  Se pot întâmpla și surprize pentru care suntem pregătiți, dar nu cred că vor schimba mult în filozofia lor de a se comporta în teren. Așadar, este un meci în care e important să avem răbdare, e important e să ne punem în aplicare planul pe care l-am gândit. Iar ca ultimă reprezentație pe teren propriu în acest campionat, sperăm să oferim o victorie pentru minunații suporteri arădeni”, spune Ionuț Badea, antrenorul echipei arădene.

  „Trebuie să fim foarte atenți în special la cei din atac. Bogdan Rusu este tipul de atacant oportunist care simte și spațiile și finalitatea acțiunii, șutul la poartă. Buziuc este un jucător creativ, care cu mingea la picior poate crea probleme gen pasă de gol sau șut la poartă.

  Sanoh are viteză peste medie, Coșereanu iarăși, este un tip creativ, deci sunt jucători care oricând pot să destabilizeze anumite sisteme de apărare. Pentru noi e important să avem foarte bine pusă la punct apărarea preventivă, adică să fim foarte atenți în momentele când noi avem mingea în ideea în care doar atunci am putea fi surprinși. Sper să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat la meciul precedent legat de cei care împart dreptatea în teren. Sunt convins că cine va arbitra o va face foarte bine, foarte corect, pentru că nu se pot întâmpla două situații similare una după cealaltă”, a mai continuat Badea.

  Meciul dintre UTA și CS Mioveni începe la ora 15.00 și va fi televizat.

  Formații probabile:

  UTA: Balauru – Vukcevic, Benga, Erico, Shlyakov – Ubbink, Batha, Vorobjovas – Miculescu, Laukzemis, Otele.

  CS Mioveni: I. Popescu – I. Balaur, Scarlatache, Garutti – Rădescu, A. Panait, Lixandru, R. Trif – Buziuc, B. Rusu, Sanoh.

  Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Mihai Marica (Bistrița), Daniel Mitruți (Craiova). Rezervă: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov)

  Observator FRF: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe)

  Observator LPF: Ion Marin (București).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.