duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dinamo, ultimul examen la UTA pentru Ionuț Badea! Este așteptat Ilie Poenaru

  de Lucian Dănilă | 11 mai 2022, 4:10 PM | Sport

  0

  A sosit momentul ultimul joc în calitate de antrenor al echipei UTA pentru Ionuț Badea, tehnicianul sosit la Arad la începutul lunii februarie, imediat după ce Gyuszi Balint și-a dat demisia. Adus la Arad pentru un contract până în vară cu posibilitate de prelungire, clubul nu a mai activat clauza pentru a mai continua cu Ionuț Badea și în sezonul viitor.

  „Pentru mine nu este un ultim meci ci un meci de campionat care trebuie tratat foarte bine și mă aștept ca lucrurile acestea să se întâmple pe teren vineri seara“, spune Ionuț Badea.

  Cine vine în locul lui Ionuț Badea? Mulți dintre susținătorii echipei arădene știu deja că este vorba despre Ilie Poenaru, fostul antrenor al echipelor Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, antrenor cu care Alexandru Meszar are stabilită o înțelegere verbală de o bună bucată de vreme. Poenaru va sosi în luna iunie la Arad „la pachet” cu Marin Dună, asta pentru că Ilie Poenaru nu are licența Pro de antrenor, licență deținută de Dună.

  poenaru

  Foto: Ilie Poenaru, antrenorul care este așteptat din luna iunie la Arad pentru a o pregăti pe UTA

  Până la schimbarea de pe banca tehnică, Badea are sarcina de a-și motiva jucătorii să învingă la Dinamo, o victorie care ar putea să asigure echipei arădene locul 10 dacă FC U Craiova nu învinge pe Sepsi în ultima etapă, un loc care ar asigura un plus de aproape 100.000 de euro din drepturile de televiziune. Totodată, Badea trebuie să-și motiveze și jucătorii care nu au mai fost chemați la negocierile pentru prelungirea contractelor, așa cum este cazul lui Shlyakov, Vorobjovas, ca să ne referim la cei care au fost titulari la mare parte din meciuri, dar nici pe Laukzemis, Baravykas, Dangubic, Dima, Medjimorec sau chiar Ongaro. Nu i-am inclus pe această listă pe Florin Iacob, cel care oricum va lipsi la jocul cu Dinamo din cauza unei accidentări, și nici pe Cardoso, jucători cu care se pare că gruparea arădeană negociază pentru a continua la Arad.

  Se știe că în urmă cu aproximativ zece zile UTA a anunțat că va continua cu nouă dintre jucătorii din lotul actual: Balauru, Vukcevic, Erico, Benga, Batha, Ubbink, Miculescu, Otele și Isac.

  Meciul cu Dinamo vine într-un context diferit pentru cele două echipe. În timp ce Dinamo este focusată pentru dubla din barajul de promovare/retrogradare, cel mai probabil contra celor de la Universitatea Cluj, UTA așteaptă vacanța.

  „Este evident că starea motivațională, după ce UTA a reușit să rămână în Liga 1 a fost la cote mai puțin așteptate dar echipa s-a concentrat și a făcut jocuri cu mai multă consistență și mă gândesc aici în special la ultimul meci. Partida are o importanță atât emoțională, atât pentru suporterii noștri cât și pentru club în eventualitatea obținerii unui loc mai bun care ar atrage după sine mai mulți bani din drepturile tv

  Chiar înainte de antrenamentul din această dimineață am stat de vorbă cu jucătorii și le-am explicat că o caracteristică a unui grup puternic este constanța. Știu că nu suntem roboți și influența elementelor exterioare există dar dacă am avea probleme în acest meci ar fi un semn de labilitate pe care nu-mi doresc să-l văd“, spune Ionuț Badea.

  Referitor la cum va aborda Dinamo acest joc, Badea a continuat: „Evident că pe ei îi așteaptă două meciuri cât un campionat și felul cum vor gândi acest meci poate fi o combinație între evitarea unui eșec care să aibă o importanță mentală și menajarea unui nucleu de echipă cu care să atace barajul“.

  UTA și Dinamo au remizat de două ori în sezonul regulat. A fost 2-2 la București prin acel gol egalizator marcat în ultima secundă de Miculescu, și acel 0-0 de la Arad, un meci în care UTA a avut la un moment dat chiar și o superioritate numerică de doi jucători în teren, dar nu a găsit calea spre gol.

  Meciul Dinamo – UTA se dispută vineri, de la ora 20.30, pe arena „Dinamo” și va fi televizat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.