luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ionuț Badea: „Nu suntem într-un moment convenabil”

  de Lucian Dănilă | 22 aprilie 2022, 5:23 PM | Sport

  1

  Meciul pe care UTA îl dispută mâine contra Chindiei Târgoviște dă fiori reci suporterilor arădeni care au trecut de la visul de play-off și apoi de baraj pentru Europa, la gândurile că UTA ar putea juca barajul pentru retrogradare.

  Înfrângerile cu Rapid și Sepsi au dus-o pe UTA în situația în care meciul cu Chindia are valențe de joc pentru supraviețuire, iar fiorii sunt cu atât mai reci cu cât UTA joacă mâine contra singurei echipe din Liga 1 care a reușit să-i ia toate cele șase puncte în jocurile directe din sezonul regulat.

  În jocurile din sezonul regulat, UTA a dominat 90 la sută din cele 180 de minute care s-au jucat, dar scorul la general este de 3-0 pentru Chindia. Este adevărat că gruparea antrenată de Emil Săndoi a pierdut mult din valoare odată cu plecarea atacantului Daniel Popa în Coreea de Sud și a lui Negruț la CFR Cluj, dar nici UTA nu arată o formă care să dea liniște fanilor. Dimpotrivă….

  „Nu suntem într-un moment convenabil după două înfrângeri contra unor echipe pe care le consideram contracandidate. Deja gândul nostru se îndreaptă la ceea ce este sub noi și e important să înțelegem această realitate pentru a o putea schimba“, spune Ionuț Badea, antrenorul echipei UTA.

  El nu îi va putea folosi la jocul de mâine pe Erico și Cardoso, cei doi fiind accidentați, la fel cum nici Ongaro sau Isac nu sunt sută la sută apți de joc.

  „Ne așteaptă un meci contra unei echipe care își joacă una dintre ultimele șanse de a evita locul de baraj, echipă care a pierdut acasă cu Botoșani pe un fond de joc bun. Sunt o echipă închisă defensiv, foarte bună pe tranziție, poate una dintre cele mai bune echipe care joacă pe contraatac, o echipă arțăgoasă, care face un marcaj destul de aproape, care nu te lasă să joci. E important să deschidem acest joc și să ne apropiem de poarta adversă. E o echipă cu consistență bună în joc, căreia în ultima perioadă i-a lipsit doar rezultatul“, crede Ionuț Badea.

  Deși UTA a arătat rău mai ales în partea a doua a jocurilor cu Rapid și cu Sepsi, Badea nu pune această problemă pe considerentul pregătirii fizice. „Un anumit pressing pe care l-am făcut în prima repriză, atât în meciul cu Rapid cât și în meciul cu Sepsi, și care ne-a oferit câteva situații de a marca, este un pressing cu cheltuială mare de energie, de aceea era important să marcăm acele ocazii.

  Așa s-a întâmplat ca în primele reprize ale celor două jocuri noi să fim în control în timp ce în partea a doua ne-am distanțat de ceea ce doream pentru că neînscriind au intervenit aceste situații de neîncredere. La Sfântu Gheorghe, chiar dacă golul era pe undeva anunțat, la ultima fază era important să fim mai bărbați și mai hotărâți. Din păcate nu s-a întâmplat acest lucru, dar nu a fost o problemă de ordin fizic“, a continuat Ionuț Badea.

  UTA vine la acest meci contra Chindiei după o săptămână în care conducerea clubului a decis blocarea salariilor până când echipa adună patru puncte în play-out. Badea nu a vorbit însă despre acest aspect: „A fost un început de săptămână mai complex dar începând de miercuri lucrurile s-au reglat și toată lumea a dat totul la antrenament. Sigur, mai am jucători nemulțumiți că nu joacă, dar asta e doar o consecință a ceea ce fac ei la meciuri sau la antrenamente“, spune tehnicianul.

  Miercuri, UTA a jucat un meci test cu juniorii mari ai clubului, meci câștigat cu 3-0 prin dubla lui Dangubic și reușita lui Florentin Matei.

  UTA – Chindia se joacă sâmbătă, 23 aprilie, începând cu ora 13.30 și va fi televizat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.