Twitter va ascunde rapid răspunsurile la tweet-uri

  de Special Arad | 20 mai 2019, 10:45 AM | Social Media

  0

  Twitter va implementa în următoarele săptămâni o caracteristică pentru ca utilizatorii să poată ascunde răspunsurile la tweet-uri. Până în prezent, utilizatorii au foarte puțin control asupra răspunsurilor la mesajele postate pe rețeaua socială. Noua facilitate este ultimul efort al firmei de social media de a combate abuzul și spamul, care a afectat platforma în ultimii ani.

  Twitter a fost creat în martie 2006 și a fost lansat în luna iulie a aceluiași an. În februarie 2019 Twitter avea 321 milioane de utilizatori activi. Creșterea se datorează în special utilizatorilor de telefoane mobile. Twitter poate fi urmărit pe smartphone-uri cu iOS cum ar fi Apple, pe cele cu sistemul de operare Android cum ar fi smartphone-urile Samsung, Google, Nokia, Sony, Huawei sau pe Windovs.

  Twitter va lansa funcția „Hide Answers” în iunie, conform site-ului PhonAndroid. La început, funcționalitatea va fi un „experiment”, pentru a vedea feedback-urile utilizatorilor și pentru a modela evoluțiile viitoare. Cu această caracteristică, un utilizator va putea să ascundă anumite răspunsuri la tweet-ul original. Aceasta înseamnă că dacă cineva răspunde la tweet-ul tău cu un limbaj vulgar sau o insultă, poți ascunde răspunsul, astfel încât alți utilizatori să nu-l vadă ca răspuns la tweet-ul inițial.

  În timp ce Instagram și Facebook oferă abilitatea de a șterge complet comentariile, caracteristica Twitter pur și simplu le va ascunde și le va face mai dificil de accesat. Utilizatorii vor putea să vadă răspunsurile ascunse alegând opțiunea „Vedeți ascunse mesaje tweet”. Cu alte cuvinte, răspunsurile ascunse nu sunt complet ascunse – dar au devenit mai greu de văzut, deoarece afișarea acestora ar necesita un clic suplimentar.

  Vrem ca oamenii să se simtă în siguranță pe Twitter”, au scris directorii companiei Donald Hicks si David Gasca, într-o postare care anunță noua actualizare. „Începând din iunie, vom experimenta modalități de a oferi oamenilor mai mult control asupra conversațiilor lor, oferindu-le posibilitatea de a ascunde răspunsurile la tweet-urile lor”.

  Twitter a fost și este adesea criticat pentru faptul că este un teren fertil pentru proliferarea mesajelor insultătoare, jignitoare sau discriminatorii. Într-un postare pe blog, Twitter a explicat că introducerea funcției „Ascundere răspunsuri – Hide Answers” este unul dintre primii pași pe care îi face pentru a promova un „Twitter mai sănătos”.

  Această caracteristică este o sabie cu două tăișuri, deoarece, dacă este utilă pentru combaterea hărțuirii, a insultelor și a altor forme de postări deplasate, ar putea fi utilizată la fel de ușor în alt scop. De exemplu, pentru a ascunde răspunsurile relevante în dezbaterile de opinie publică, deoarece autorul principalului tweet a judecat arbitrar natura îngrijorătoare a anumitor mesaje.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.