duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Infograficul zilei: în cât timp au ajuns cele mai celebre aplicații mobile la 100 de milioane de utilizatori

  de Tomck@t | 24 august 2023, 1:24 PM | Infograficul zilei | Social Media

  0

  (foto: natanaelginting / Freepik)

  Threads, noua aplicație creată de Meta, compania lui Mark Zuckerberg, a atins pragul de 100 de milioane de utilizatori într-un timp record, în doar cinci zile. Ca o comparație, pentru Facebook a fost nevoie de 4 ani și 6 luni.

  Din infograficul de mai jos, realizat de Visual Capitalist, aflăm cât timp a fost nevoie pentru cele mai celebre aplicații mobile pentru a ajunge la această performanță. Desigur, cu cât sunt aplicațiile mai vechi, cu atât era și progresul mai lent.

  Creșterea rapidă a rețelei Threads se datorează mai ales faptului că utilizatorii nu trebuie să-și creeze cont nou, ci se pot autentifica cu contul existent Instagram.

  Threads nu este, deocamdată, disponibilă în România și încă nu are nici o versiune web (accesibilă într-un web browser de pe laptop sau PC). Potrivit unei opinii pe Poynter.org, rezolvarea (mai ales a) acestei ultime neajunsuri ar propulsa Threads rapid deasupra aplicației rivale, X (cunoscută înainte ca Twitter).

  E de menționat (pentru cei mai tineri) că aplicațiile smartphone nu au existat de la începuturile internetului, așadar primele platforme social media, cum ar fi MySpace (apărută în 2003) și chiar Facebook (apărută în 2004), au fost mai întâi doar website-uri, accesibile de pe calculatoare. Prima aplicație de telefon este considerată jocul „Snake” pe modelul Nokia 6110, din anul 1997, însă aplicațiile așa cum le știm astăzi au apărut pentru prima oară în Apple App Store în iulie 2008, după apariția celui de-al doilea model iPhone, iPhone 3G.

  Iată în cât timp au atins pragul de 100 de milioane de utilizatori aplicațiile mobile (respectiv website-urile) Threads, ChatGPT, TikTok, Telegram, WeChat, Snapchat, Uber, Pinterest, Instagram, WhatsApp, Spotify, Twitter, Google Translate, YouTube, Facebook, Myspace, LinkedIn și, o completare interesantă în acest infografic, internetul în sine (World Wide Web – WWW), deschis publicului larg în 1991.

  în cât timp au ajuns cele mai celebre aplicații mobile la 100 de milioane de utilizatori
  Sursa: Visual Capitalist

  Imagine principală: natanaelginting / Freepik

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.