„Turiştii români sunt responsabili de răspândirea virusului pestei porcine”, declară Prim-ministrul Bulgariei

  de - | 4 august 2019, 10:57 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  agroteca.ro / Wikipedia, EPP Official

  Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat că „turiştii români care ajung în Bulgaria sunt principalii responsabili pentru răspândirea pestei porcine africane”, calificând drept lipsă de educaţie faptul că acesştia aruncă resturile alimentare pe marginea drumurilor, fără să folosească pubelele, conform Info-sud-est. În replică, MAE şi-a exprimat surprinderea şi dezamăgirea faţă de declaraţiile şefului Guvernului de la Sofia, amintind că turiştii români contribuie substanţial la PIB-ul Bulgariei.


  Citește și Pesta porcină revine în județul Arad și bagă spaima în cetățeni. Câteva animale au fost deja sacrificate de autorități


  „Merg, mănâncă, aruncă” a sintetizat Boiko Borisov comportamentul românilor în faţa fermierilor nemulţumiţi adunaţi la o reuniune de urgenţă a factorilor responsabili din domeniul autorităţii sanitar veterinare cu crescătorii de porci din Nordul ţării, desfăşurată la Pazardjik.

  Şeful guvernului de la Sofia a mai subliniat că, zilnic, aproximativ 5700 de autovehicule româneşti intră în Bulgaria pe Podul Prieteniei, de peste Dunăre, de la Giurgiu-Ruse, şi că acestea poartă vina răspândirii pestei porcine, scrie news.ro.


  Citește și Pesta Porcină Africană, confirmată la Zădăreni! Anunțul Primăriei


  Autoritatea Naţională Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a făcut mai multe precizări referitoare la modul de transmitere a pestei porcina africane, dar a subliniat şi că primul focar de PPA în Bulgaria a fost descoperit anul trecut într-o regiune aflată la aproximativ 200 de km de graniţa cu România.


  Citește și Ce trebuie să faceți dacă întâmpinați un caz de pestă porcină africană. Recomandările ISU


  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.