Ce trebuie să faceți dacă întâmpinați un caz de pestă porcină africană. Recomandările ISU

  de Special Arad | 9 august 2018, 11:29 AM | Știri Arad | Utile

  0

  (foto: Agrobiznes.md)

  În urma măsurilor luate acum câteva zile de Comitetul Local de Combatere a Bolilor, începând de ieri a început, în județ, acțiunea de distribuire de pliante către populație, conținând informații despre pesta porcină africană.

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Vasile Goldiș” Arad și Prefectura Arad vin cu recomandări pentru combatearea și prevenirea pestei porcine africane.

  Iată ce trebuie să faceți dacă întâmpinați un asemenea caz:

  La nivelul județului Arad, Comitetul Local de Combatere a Bolilor a luat măsura activării centrului local de combatere a bolilor, în contextul unor întâlniri cu agenții economici din județ care dețin ferme de suine, încheindu-se protocoale cu aceștia pentru aplicarea măsurilor de bio-securitate.

  De asemenea, Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor a luat o serie de măsuri suplimentare, precum:
  •  instituirea de filtre de control, la limita cu județul Bihor, pentru verificarea transporturilor de animale;
  •  închiderea târgurilor autorizate de animale și verificarea, de către Poliție, a vânzărilor ilegale de animale, în special în localitățile unde în mod obișnuit se desfășoară astfel de târguri;
  •  constituirea, prin Ordin de Prefect, a unor comisii mixte, pentru identificarea locurilor care întrunesc condițiile pentru îngroparea animalelor moarte;
  •  conștientizarea culegătorilor de ciuperci cu privire la răspândirea virusului, prin acțiuni ale unităților administrativ-teritoriale și ale Poliției;
  •  intensificarea controalelor pe fondurile de vânătoare și transmiterea către acestea a solicitării de intensificare a vânătorii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.