duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Trupa arădeană de teatru francofon, invitată la „varianta moscovită a festivalului AMIFRAN” de Ziua Națională

  de Special Arad | 30 noiembrie 2017, 1:46 PM | Cultură

  0

  Că trupa Amifran e o obișnuită a Festivalului internațional de teatru francofon MASKI, organizat de Club Français „Ça va” din Moscova, nu mai  este o noutate. Legăturile create în 1998  s-au îmbogățit an de an, schimburile  culturale de tineret au devenit constante, teatrul și limba franceză au deschis ferestre și au legat prietenii. Însuși Festivalul MASKI este – după cum o recunosc chiar organizatorii lui – o „variantă moscovită a festivalului AMIFRAN”.

  Ediția cu numărul  23 – Maski avant-garde – are loc în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie și reunește, pe lângă trupe din Moscova, Smolensk, Sankt Petersbourg, Zarecini, Ecaterinburg, Feodosia și trupe din Franța, Italia și Tunisia. Spectacolul liceenilor arădeni, intitulat „Les mystères de l’amour”, are la bază textele  lui Christian Caro, Sylvaine Hinglais și René Tholy și, chiar dacă nu își propune să deslușească  tainele dragostei, invită la reflecție asupra acestui subiect etern. O programare inspirată face ca tinerii arădeni să joace chiar în seara zilei de 1 decembrie în sala de spectacole a Colegiului nr. 20 din Moscova. Din distribuție fac parte elevii: Iasmina Bora, Anda Ferche, Robert Batki, Alex Dămăcuș, Mihai Filimon, Tudor Jula, Andrei Maria, Valentin Maria, Raul Rotaru, toți de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, Miruna Gabor de la Colegiul Național „Elena Ghiba-Birta” și Mara Popa de la Colegiul Național  „Dimitrie Țichindeal”.  Pe lângă vizionarea celor 24 de spectacole, programul mai cuprinde dezbateri pe marginea acestora, ateliere, expoziție foto, concursuri, vizite ghidate.

  Din programul „extra” al celor două zile pe care amifranii le vor petrece dincolo de încheierea festivalului nu vor lipsi câteva obiective de referință precum Muzeele Tretiakov și Pușkin, Teatrul de arta al lui Stanislavski, Kremlinul dar și spectacolul Ecaterina Izmailova de Șostakovici la Bolshoi și  Faust de Gounod la Novaia Opera.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.