Treizeci de organizații civice atenționează: Votul nu validează hoția!

  de Special Arad | 25 aprilie 2019, 11:10 AM | Politikos | Recomandările editorilor

  1

  Comunicat. Asociațiile, comunitățile și mișcările civice semnatare exprimă îngrijorarea față de situația gravă din Parlament. 180 de parlamentari au votat modificarea codurilor penale în varianta propusă de comisia Iordache, cu intenția vădită de a transforma România într-o țară condusă legal de hoți. Demnitari și funcționari care practică abuzul în serviciu, fură, sunt corupți, inclusiv foști demnitari condamnați penal ar putea deține curând un cazier curat.

  Promulgată, această lege ne-ar arunca în afara Uniunii Europene, ne-ar izola, transformându-ne într-o republică bananieră, enclavă a corupției și ilegalităților. Spunem la unison că suntem cetățeni europeni și dorim să rămânem în Uniunea Europeană!

  Partidele aflate în coaliția de guvernare trebuie să știe că voturile cetățenilor nu sunt cecuri în alb care să le permită sacrificarea interesului public unor interese personale.

  Cerem președintelui României să nu promulge legea. Cerem partidelor din opoziție să sesizeze Curtea Constituțională privind încălcarea art. 2 alin. (2) din Constituție: “Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.” Votul favorabil a arătat că 180 de parlamentari nu exprimă interesele alegătorilor, ci a unor grupări de tip mafiot. Votul exprimat individual de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a dovedit sfidarea și sacrificarea întregii națiuni pentru binele personal. Alesul Dragnea a folosit Parlamentul României ca pe o instanță în care s-a erijat în judecătorul Dragnea care îl iartă pe condamnatul penal Dragnea. Considerăm acest lucru inadmisibil și impardonabil într-un stat de drept.

  Semnatari

  #activAG Piteşti

  Acțiunea Civică Galați

  Alba Iulia Civică

  Aradul Civic

  Asociația România Vie

  Asociația Platforma România 100

  Brașovul Civic

  Canada Save Roșia

  Corupția Ucide

  Diaspora Franța solidară cu România

  Eu Ro Aleg

  Evoluție în Instituție

  Grupul Civic Madrid

  Inițiativa România

  Inițiativa Timișoara

  Oradea Civică

  Reset

  #Rezist Constanța

  Rezist Galați

  Rezist Lyon

  #Rezist Milano

  #Rezist Paris

  #Rezist Toronto

  Rezist WMW

  #Rezistența

  Rezistența din Diaspora

  Rezist Zürich

  Ștafeta Steagului Uniunii Europene

  Umbrela Anticorupție

  Vedem Just – Voci pentru Democrație și Justiție

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.