sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei tei sănătoși și-au găsit sfârșitul pe strada Ioan Suciu. Cum motivează Primăria Arad decizia

  Drujbele s-au auzit din nou în centrul Aradului, miercuri dimineață. O echipă de la Gospodărirea Comunală a fost trimisă pe strada Ioan Suciu pentru a tăia trei arbori sănătoși din specia tei.

  Acțiunea a fost observată de un cititor Special Arad care ne-a contactat cu mare părere de rău pentru arborii în cauză, dorind să afle care a fost motivul. Ne-am deplasat astfel la fața locului, unde muncitorii ne-au informat că cei trei arbori au fost marcați pentru tăiere, decizia fiind „de sus”, adică de la Primărie. În primă fază, au fost tăiate trunchiurile teilor, urmând ca apoi echipa să extragă și rădăcinile.

  trei arbori tei taiati strada ioan suciu arad

  Ulterior, am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad că solicitarea a fost emisă către Primărie de un cetățean care are domiciliul pe strada în cauză și care a observat că rădăcinile teilor îi afectează casa.

  „Decizia tăierii celor trei copaci de pe strada Ioan Suciu a fost luată ca urmare a unei sesizări venite din partea unui locuitor din zonă care acuza faptul că rădăcinile copacilor afectau imobilul pe care îl deține. În urma analizării atente a situației din teren și a obținerii avizelor necesare, echipele edilitare au intervenit în zonă”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

   

  Citește și:

  •  Teama „drobului de sare” pune din nou la pământ un arbore sănătos din Arad • Special Arad

  •  La moartea unui stejar. Primăria Arad, cu drujba în legi și în Parcul Eminescu • Special Arad

  •  Au tăiat până și cireșul simbol, iubit de Mihai Botez • Special Arad

  O afecțiune care ia amploare la Arad: dendrofobia • Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. A sesizat „un cetatean”, mai mincinosi ordinari ce sunteti, chiar ne luati de prosti ? Redactia de la „Special Arad ” ar trebui sa solicite Primariei Municipiului Arad o informare cu privire la destinatia pe care a luat-o stejarul din parcul Eminescu , acum acesti tei si in general unde s-a „topit” lemnul din toaletarea arborilor aflati in municipiul Arad ! Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. O alta ineptie a la primarie. NU, radacinile unui tei NU pericliteaza o casa! In general, radacinile arborilor nu depasesc circumferinta coroanei lor si nu se extind decat acolo unde gasesc apa. Radacinile teilor se extind in adancime, nu in lateral. Probabil, problema locuitorului sesizant este ca are subsolul inundat… Si apoi, intr-o tara in care si doctoratele se dau la cerere, nu-i o problema sa obtii „toate avizele necesare” pentru orice ti-ai propus sa faci. In fine, o incizie in trotuar si taierea radacinilor care amenintau casa reclamantului, costa mai putin si era ma de folos ca macerarea a trei tei… 🙁(M. I. Facebook)

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Ba! Da sunteti…. culmea! Care din voi are pasus de padurar!? Sa stie…. ce si cum cu taiatul pomilor! Ha!? Nime!? Stie dansu Bibi primar, padurar cu acte-n regula! In sfarsit un specialist intr-o problema specifica, ia decizii fundamentate stintific ….. si nici asa nu-i bine!? Lasati profi sa lucreze si voi ….. dormiti linistiti!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.