joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trei români, arestaţi pentru un jaf de bijuterii în valoare de 2,6 milioane de euro în Dubai

  de Special Arad | 24 decembrie 2014, 11:32 AM | Internaţional

  0

  Poliţia din Dubai a arestat trei români care au colaborat cu complici, în Franţa, pentru obliga sub ameninţarea cu violenţa un bijutier libanez să le dea diamante, aur şi certificate aferente în valoare de 12 milioane dirhami EAU (2,6 milioane de euro) din magazinul său din oraş, scrie Gandul.info.

  Potrivit ziarului guvernamental The National din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite (EAU), şeful Poliţiei din Dubai, generalul-maior Khamis Al Muzeina, a declarat marţi într-o conferinţă de presă, în care a oferit numeroase detalii, dar nu şi identitatea celor implicaţi, că proprietarul libanez al magazinului, M.A., a fost ţinut ostatic la Paris până când i-a autorizat pe bărbaţi să ridice „marfa”.

  „Un bărbat care s-a prezentat ca fiind Christopher a venit la sediul magazinului, în zona Nayef, şi i-a spus angajatului B.S. că este un expert venit să evalueze marfă din magazin, în urma unui acord cu M.A.”, a continuat generalul.

  „Christopher, care a fost identificat ulterior ca F. K., s-a dus la magazin câteva zile mai târziu şi a împachetat 6,5 kilograme de bijuterii, în valoare de aproximativ 12 milioane de dirhami EAU, pentru a fi luate mai târziu de alt suspect”, a adăugat şeful poliţiei.

  Însă patronul magazinului a anunţat ulterior că a fost ameninţat cu o armă şi obligat să autorizeze „tranzacţia”, potrivit lui Al Muzeina. „După ce suspecţii au primit marfa, bărbaţii din Paris l-au eliberat pe proprietar, care l-a sunat imediat pe angajatul său să-i ceară să anunţe autorităţile că a fost jefuit”, a declarat generalul.

  Oficialul a anunţat că F.K., M.K. şi F.A. au fost arestaţi la mai puţin de trei zile de la comiterea infracţiunii, pe 12 decembrie. „L-am detectat pe F.K. la locuinţa sa, în Jumeirah Lakes Towers, unde am confiscat unele dintre bijuterii”, a declarat el, adăugând că acesta i-a condus pe anchetatori la ceilalţi doi suspecţi. „Am găsit restul mărfii la reşedinţa lui M.K. în Dubai”, a precizat şeful poliţiei.

  Cazul a fost încredinţat procuraturii, scrie ziarul.

  Autorităţile din Dubai cooperează cu Interpolul şi autorităţile din Franţa pentru prinderea complicilor care au facilitat frauda din Paris, potrivit site-ului Sahilonline.org.

  Bijutierul libanez se afla în vacanţă în ţara sa când a primit un apel telefonic şi a crezut că este vorba despre un potenţial cumpărător, iar persoana care l-a sunat l-a chemat la Paris să discute detaliile afacerii, a precizat Al Mazeina în conferinţa de presă de marţi, citat de site.

  După ce a ajuns la Paris, el s-a întâlnit cu persoana care l-a sunat, care i-a spus că va trimite un expert la Dubai să aleagă şi evalueze bijuterii. Bijutierul şi-a sunat angajatul de la magazinul din Dubai şi l-a informat despre aranjament, potrivit aceleiaşi surse. „Expertul” a sosit la magazin pe 9 decembrie şi a petrecut două zile evauând bijuterii. Pe 11 decembrie a ales brăţări, inele şi cercei cântărind în total 6,5 kilograme, le-a pus într-o valiză şi a lăsat-o la magazin să fie ridicată ulterior. În aceeaşi zi, un bărbat care s-a prezentat ca fiind Dennis, l-a sunat pe angajat şi au stabilit o întâlnire să ia valiza.

  Între timp, la Paris, bijutierul a fost invitat să-l întâlnească pe cumpărător la un hotel. După ce a ajuns la hotel împreună cu fiul său, a fost obligat, sub ameninţarea cu violenţa, să-i spună angajatului de la Dubai că a primit o sumă de bani în schimb şi să predea bijuteriile şi documentele aferente de certificare lui Dennis, care a luat valiza şi aplecat, potrivit aceleeiaşi surse.

  Banda a mărturisit că urma să scoată din ţară bunurile furate cu ajutorul unor femei. Una dintre femei nu se mai află în ţară, iar poliţia cooperează cu Interoplul pentru ca aceasta să revină în Emiratele Arabe Unite, potrivit site-ului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.