luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Emiratele Arabe Unite își fac Muzeu Luvru în Abu Dhabi! Va fi inaugurat pe 8 noiembrie în prezenţa preşedintelui Franței | Foto / Video

  de - | 3 noiembrie 2017, 12:14 PM | Internaţional | Video

  0

  Cu un program în care îi regăsim pe Matthieu Chedid, pe trompetistul Ibrahim Maalouf, dar și artiști din Mali și Columbia, muzeul Luvru din Abu Dhabi a anunțat luni programul festivităților ce vor marca deschiderea sa pentru public luna următoare, informează Telegraf Online, citând AFP.

  Inaugurarea oficială va avea loc la 8 noiembrie, în prezența președintelui francez, Emmanuel Macron, însă muzeul se va deschide publicului trei zile mai târziu, în seara zilei de 11, printr-un un concert al cântărețului și chitaristului francez Matthieu Chedid, poreclit „M”, urmat a doua zi de un spectacol al artistei din Mali Fatoumata Diawara.

  În seara zilei de 13 noiembrie va rândul cunoscutului muzician franco-libanez Ibrahim Maalouf să urce pe scenă pentru un concert care va include o versiune pe ritmuri de jazz a piesei „Elf Leila wa Leila” (O mie și una de nopți) a marii cântărețe egiptene Oum Kalthoum, potrivit comunicatului oferit de conducerea muzeului. Pentru a consacra și mai mult ideea de diversitate care se regăsește în concepția muzeului, în data de 14 noiembrie este programat un concert al artistei Toto La Momposina, cântăreață și dansatoare de melodii specifice insulelor Caraibe aparținând Columbiei.

  Printre alte spectacole anunțate pe parcursul a patru zile de celebrări figurează spectacolul pirotehnic „Vives réflexions”, organizat de compania franceză Groupe F, pentru seara inaugurală.

  Ideea acestui Luvru din Emiratele Arabe Unite – proiectat de arhitectul francez Jean Nouvel – s-a născut dintr-un acord interguvernamental semnat în 2007 între Paris și Abu Dhabi. Potrivit acordului, timp de 30 de ani, Agenția internațională a muzeelor din Franța (Agence France-Muséums) va aduce la Abu Dhabi – dincolo de marca „Luvru” – expertiza sa, dar și faimoase opere de artă împrumutate și expoziții temporare, contra sumei de un miliard de euro.

  Foto: archdaily.com

  1._Louvre_Abu_Dhabi._Photo_Courtesy_Mohamed_Somji 2._Louvre_Abu_Dhabi._Photo_Courtesy_Mohamed_Somji 3._Louvre_Abu_Dhabi._Photo_Courtesy_Mohamed_Somji 4._Louvre_Abu_Dhabi._Photo_Courtesy_Mohamed_Somji Screen_Shot_2017-08-25_at_4.06.43_PM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.