Trei răniți în timpul unei manifestații împotriva guvernului bulgar

  de Special Arad | 15 iulie 2020, 8:24 AM | Internaţional

  0

  (foto: Twitter)

  Doi polițiști și un protestatar au fost răniți marți la Sofia, în timp ce protestatarii care cer demisia guvernului încercau să intre în clădirea Parlamentului, a spus poliția, potrivit Hotnews, care citează AFP.

  “Polițiștii care încearcă să salveze un tânăr care a fost lovit de o petardă aruncată din mulțime au fost atacați de manifestanți”, a declarat Anton Zlatanov, directorul adjunct al poliției din Sofia.

  „Provocatorii au încercat între timp să intre în clădirea Parlamentului” spărgând geamurile și „aruncând în poliție cu sticle incendiare și vopsea roșie. Șase persoane au fost arestate”, a spus Zlatanov.

  “Au existat grupuri mici de susținători ai cluburilor de fotbal și alți provocatori care au căutat să stârnească confruntări între protestatari și poliție”, a spus el.

  Manifestații împotriva corupției și pentru demisia guvernului, căruia protestatarii îi reproșează legături cu oligarhia și mafia, au avut loc timp de șase zile la Sofia și în alte orașe bulgare. Aproximativ 5.000 de protestatari au scandat marți „mafia” și „demisia” la Sofia în fața Guvernului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.