O fetiță de 10 ani, cu părinți surdomuți, și-a salvat fratele! „Ne-a dat o lecție civică”

  de - | 13 February 2022, 10:15 AM | Regional

  2

  O fetiță de 10 ani din Oradea este lăudată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru responsabilitatea de care a dat dovadă, când fratele ei mai mare s-a simțit rău.

  Pentru că părinții lor au deficiențe de auz și vorbire, fetița a sunat la 112 și a cerut ajutor, oferind și toate informațiile solicitate de salvatori, scrie ebihoreanul.ro.

  STS a publicat sâmbătă pe Facebook dialogul cu fetița din Oradea:

  Operator 112: 112, ce urgență aveți?

  Fetița: Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori.

  Operator 112: Câți ani are?

  Fetița: 11.

  Operator 112: Pe tine cum te cheamă?

  Fetița: M. E.

  Operator 112: Câți ani ai?

  Fetița: 10 ani.

  Operator 112: Părinții tăi sunt acasă?

  Fetița: Da, dar sunt surdomuți.

  Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi.

  „Încrezătoare și stăpână pe sine le-a spus operatorilor, ca un om mare, care este starea lui de sănătate. Le-a mărturisit că părinții ei sunt persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Iar ca fratele ei să primească ajutorul medical cât mai repede, a apelat ea la Serviciul de urgență. La indicațiile colegei noastre, operatoare STS a Centrului unic pentru apeluri de urgență Bihor, fetița a așteptat legătura cu serviciul de ambulanță, reușind să le ofere toate informațiile necesare”, a precizat STS.

  Serviciul mai arată că apelul la numărul unic de urgență 112 este dovada angajamentului luat de copilul de 10 ani pentru a-și salva fratele și demonstrează totodată că responsabilitatea nu vine neapărat cu vârsta, ci și din dorința de a-i ajuta pe cei dragi, scrie ebihoreanul.ro.

  „Această fetiță a luat o decizie curajoasă și ne-a dat o lecție civică: știe să sune la 112 atunci când are o urgență. Să învățăm de la copii să sunăm responsabil! Doar așa putem salva vieți!”, a transmis STS.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acum nu mai sânt bronșite, laringită, diabet, etc 😓ești bolnav sau mori e Covid 🤣eu nu sânt vaccinata ai nu am de gând să mă înțepe ei asazisele vaccinuri, am avut covid de 2 ori, a ieșit testul pozitiv și nu am avut nevoie de spitalizare, simptomele fiind asemănătoare unei răceli, și covid este tot o răceală mai urâtă, iar pe unu care are probleme de sănătate îl pune la pat, dar nu se moare numai de covid cum se spune în mass-media

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.