joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pompierii voluntari din județele Arad și Timiș vor lua la pas malul Mureșului în căutarea celor doi copii și a tatălui acestora, dispăruți în râu

  de Ioana Costaș | 5 mai 2023, 2:02 PM | Știri Arad

  0

  Misiunea de căutare-salvare a celor doi copii de 3 și 11 ani și a tatălui lor, un bărbat în vârstă de 31 deani, dispăruți în apa Mureșului – continuă.

  Reprezentanții ISU Timiș anunță că sâmbătă, 6 mai, începând cu ora 09:00, parte din pompierii voluntari din județele Arad și Timiș vor lua la pas malurile Mureșului, pe o distanță de aproximativ 45 de kilometri, în căutarea celor doi copii de 3 și 11 ani, precum și a tatălui acestora, bărbatul de 31 de ani, căzuți în râu, în seara de 30 aprilie, după ce barca în care se aflau alături de alte 9 persoane s-a răsturnat în apă. Totul, în speranța că apa a scos la mal trupurile acestora.

  „Sâmbătă, 06.05.2023, începând cu ora 09:00, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Periam, Sânpetru Mare, Valcani și Cenad, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale orașului Nădlac și comunelor Secusigiu, Semlac și Șeitin se vor mobiliza pentru căutare pedestră pe malurile râului Mureș, pe o distanță de aproximativ 45 km”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

  Potrivit acestora „în perioada următoare, prin sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, scafandrilor timișeni li se alătură echipaje de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență <<SEMENIC>> al județului Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situații de Urgență <<Iancu de Hunedoara>> al județului Hunedoara și Inspectoratului pentru Situații de Urgență <<CRIȘANA>> al județului Bihor”.

  În fapt, astăzi este cea de-a cincea zi de căutări pe râul Mureș, în zona Periam Port.

  Pentru misiunea de căutare-salvare a celor patru persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în râul Mureș, intervin astăzi 2 ofițeri, 14 subofițeri și 2 scafandri cu 5 autospeciale de primă intervenție și comandă, 3 autospeciale de serviciu, cu 7 bărci și o autospecială de scafandri din cadrul ISU Timiș, 2 scafandri din cadrul ISU Caraș-Severin și 9 subofițeri cu 3 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 bărci, dar și o ambulanță SMURD din cadrul ISU Arad.

   

  Citește și: Conducătorul bărcii care s-a răsturnat în Mureș a fost reținut. Cine este și ce acuzații i se aduc

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.