sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Tragedia de pe Mureș și efectul ei devastator. Tânăra care și-a pierdut copilul și-a pierdut și viitorul soț

  de Ioana Costaș | 2 mai 2023, 1:25 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Tânăra în vârstă de 28 de ani care a fost scoasă duminică seara din râul Mureș, în județul Timiș, împreună cu copilul ei de 3 ani și 8 luni, care nu a mai putut fi salvat, trebuia să se căsătorească în luna iunie, potrivit informațiilor noastre. Mirele trebuia să fie tânărul de 29 de ani, Eduard Buzura, dispărut după ce barca s-a răsturnat.

  Cei doi au împreună un bebeluș de doar cinci luni.

  Potrivit informațiilor pe care le deținem, barcagiul ar fi băut o bere duminică seara și intenționa să treacă cu barca sa de pe un mal al Mureșului pe celălalt. Cei 5 adulți – care erau împreună cu șase copii – i-ar fi spus bărbatului de 33 de ani, din Semlac, să îi ajute și să îi treacă râul cu barca lui. La 2-3 metri de mal, barca în care se afla cei 12 s-a scufundat.

  Citește și: Cine sunt cei doi adulți și cei doi copii căutați acum de scafandri în apele Mureșului, la Semlac

  Căutările pe Mureș, pentru găsirea celor doi bărbați de 29 și 31 de ani și a celor doi copii de 3 și 11 ani, continuă și astăzi.

  Pompierii au adus un manechin care are aproximativ aceeași greutate și înălțime ca cea a bărbaților dispăruți de duminică seara, pe care l-au pus în apă. Experimentul pompierilor are menirea de a arăta unde i-ar fi putut aduce apa pe cei dispăruți.

  manechin

  De asemenea, ISU Timiș a solicitat sprijinul autorităților ungare pentru misiunea de căutare-salvare a celor patru persoane dispărute pe râul Mureș. Căutările echipajului ungar au început cu puțin timp în urmă pe sectorul Mako-Nădlac.

  Citește și: Dosarul uciderii din culpă, al barcagiului de pe Mureș, trimis la Galați

  Cei patru dispăruți, doi minori și doi bărbați, de negăsit în apele râului Mureș. A doua zi de căutări, cu efective mărite

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De ce niciodată nu vrem să gândim ÎNAINTE ?
   De ce totdeauna îi luăm în derâdere pe cei precauți sau preventivi…?
   Regretele sunt totdeauna tardive…
   Păcat!
   R.I.P.
   .
   PS: am văzut-o pe bunica uneia dintre victimele inocente, care se întreba, sfâșiată de durere, cum au putut să fie atât de inconștienți ca să se aventureze să traverseze un Mureș ATÂT DE ÎNVOLBURAT (de la precipitațiile din amonte) și atâția în barcă, cu micuții după ei… ?! 😵
   .
   Dar, probabil, dacă le punea întrebarea înainte de tragedie, era considerată „o bâtrână depășită”…
   Pt. că, generațiilor actuale, li se bagă întruna în cap, de majoritatea „formatorilor de opinie” că ei sunt extraordinari de inteligenți, cool, smart, open-mind, trendy, etc., chiar și atunci când incultura sau inconștiența, îi face să fie „munte de penibilitate sau de prostie”! 😡

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.