marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Procurorii arădeni au trimis dosarul bărcii răsturnate în Mureș, spre analiză, Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Ce infracțiuni sunt vizate

  de Ioana Costaș | 8 mai 2023, 2:12 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a trimis dosarul bărcii răsturnate în râul Mureș, către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, pentru analizarea incidenței a două dintre cele trei infracțiuni de care este acuzat bărbatul de 33 de ani, din Semlac, care a condus ambarcațiunea.

  Este vorba despre infracțiunea prevăzută de art. 2 alin. 1 (conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani) şi art. 5 alin. 1 (conducerea unei nave sau exercitarea atribuţiilor de serviciu de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge sau se află sub influenţa unor substanţe psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă) din Legea 191/2003, privind infracţiunile la regimul transportului naval.

  Special Arad informa în 3 mai că există posibilitatea ca dosarul să fie trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați din cauza specificului cauzei.

  De altfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a transmis printr-un comunicat de presă, la puțin timp după publicarea informației, că: „Urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Arad, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a constituit, la data de 01.05.2023, o cauză penală în care se efectuează cercetări faţă un bărbat de 33 de ani, cetăţean român, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 2 din C. pen, cu privire la evenimentul din seara zilei de 30.04.2023, de pe râul Mureş. Având în vedere specificul cauzei, la acest moment se efectuează cercetări în vederea analizării declinării cauzei în favoarea organelor competente”.

  Astăzi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a anunțat că „prin ordonanța din data de 04.05.2023 dosarul a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, în vederea analizării incidenței infracțiunilor prev. de art. 2 alin. 1 şi art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003”.

  Pe lângă cele două infracțiuni enumerate mai sus, cel care a condus barca este acuzat și de ucidere din culpă.

  Reamintim cititorilor că un copil de 3 ani și doi bărbați de 29 și 31 de ani au decedat după ce barca în care se aflau, alături de alte 9 persoane, s-a răsturnat, în urmă cu o săptămână, în râul Mureș, în zona Semlac-Periam Port. Doi copii de 3 și 11 ani sunt, în continuare, căutați.

  Citește și: Dosarul uciderii din culpă, al barcagiului de pe Mureș, trimis la Galați

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.