joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Trăim într-o eră de iluminism digital”. Cum ne schimbă vieţile tehnologiile VR şi AR

  de - | 27 noiembrie 2016, 1:10 PM | IT | Știință

  0

  „Trăim într-o eră de iluminism digital”, crede Adrian Posteucă, creatorul Concept Factory – o companie românească specializată pe Virtual şi Augmented Reality, scrie europafm.ro.

  În ultimele luni, pe piaţa din România au fost create mai multe proiecte care implică diferite forme de Realitate Virtuală (VR) sau Realitatea Augmentată (AR), ele începând să educe cu paşi timizi o piaţă aflată încă la început.

  Adrian Posteucă consideră că în acest moment tehnologia este abia la începuturi însă ritmul ei de dezvoltare va fi atât de rapid încât este greu de anticipat cât de repede ne vom schimba obiceiurile de consum.

  Delia s-a folosit pentru invitaţiile la spectacolul din această iarnă de o invitaţie holografică, prima de acest gen pentru un artist român, în timp ce Discovery a creat o plimbare virtuală prin Bucureşti la bordul unei motociclete legendare pentru a-şi promova seria „Harley and The Davidsons”. Chiar dacă exemplele cele mai recente sunt şi cele mai sonore, anul trecut, revista VIVA lansa prima video-copertă din România, un proiect îndrăzneţ privit cu reticenţă însă de piaţă. Dovada: la un an de la spectaculosul număr, nimeni în România nu a mai încercat ceva similar.

  Într-un interviu acordat Europa FM, Adrian Posteucă vorbeşte despre tehnologiile care ne vor modela viitorul şi despre cum au fost implementate cu succes în România tehnologii abia descoperite.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.