vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Doliu în radioul românesc: Călin Gheorghe, fostă voce ProFM, Guerrilla și Europa FM, a murit

  de - | 26 iulie 2020, 10:16 AM | Naţional | Radio

  0

  Călin Gheorghe, una dintre cele mai cunoscute voci din radioul românesc, a murit, anunțul fiind făcut pe contul oficial de Facebook al Radio Guerrilla. Omul de radio a fost răpus sâmbătă de un stop cardiorespirator. De-a lungul carierei, a trecut, printre altele, pe la Pro FM, Guerrilla și Europa FM.

  Între 1995 și 2005, Călin Gheorghe a fost DJ la ProFM, iar apoi a făcut trecerea la Radio Guerrilla (2005-2015). A mai trecut în ultimii doi ani de zile pe la Radio Seven și Radio Tanănana, iar din luna februarie a acestui an putea fi auzit la Europa FM.

  La ultimul post de radio pe unde a trecut avea o emisiune săptămânală (n.r. joia) dedicată muzicii pop-rock. Ultima emisiune pe care a realizat-o a avut loc pe 23 iulie.

  „Poţi exersa vorbirea. Poţi simula entuziasmul şi/sau priceperea. Poţi chiar fenta – o vreme – lumea. Dar, mai devreme sau mai tîrziu, radioul tot te dă de gol, pentru că vocea te dă de gol. E-atât de simplu. În cazul lui Călin, vocea era exact cum era omul – caldă, calmă, educată. Gravă fără să devină vreodată plicticoasă şi – când era cazul – ghiduşă fără să vireze în hăhăială tembelă. Anglofonii, maeştri ai conciziei, i-ar zice (scurt şi corect) «authoritative» şi «reassuring»: de încredere şi liniştitoare. What you hear is what you get. Pe scurt, o voce de om bun. Unul dintre cei mai buni oameni pe care am avut bafta să-i cunosc” – Filip Standavid, fost jurnalist Europa FM.

  Sursa: hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.