duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Torturat până la moarte în propria casă. Tâlharii au primit ani grei de închisoare

  de Special Arad | 9 aprilie 2022, 12:57 PM | Naţional

  0

  (foto: Fotografie cu rol ilustrativ)

  Trei bărbați din Mureș au fost condamnați la 23, 22 respectiv 20 de ani de închisoare fiind găsiți vinovați pentru infracțiunea de omor calificat.

  Victima celor trei a fost un bărbat în vârstă de 64 de ani pe care bărbații l-au bătut, apoi l-au legat cu bandă adezivă de picioare, mâini și gură, acesta sfârșind sufocat în propria casă.

  Alți doi tineri, complicii criminalilor au primit câte 5 ani de închisoare cu executare, fiind găsiți vinovați de complicitate la tâlhărie calificată.

  Ludovic Farczadi, Ionuț Andronic Borz și Alin Vasile Cinca au aflat că un bărbat din comuna Tăureni din județul Mureș vânduse o parcelă de teren și mai multe utilaje agricole, iar banii, o sumă importantă, îi ținea într-o geantă în casă. Pentru că locuia singur și într-o zonă izolată la marginea comunei, bărbatul părea victima perfectă.

  Cei trei au plănuit pe îndelete totul. Au mers în noaptea de 6 spre 7 aprilie 2021 pe un deal din apropierea casei bărbatului și au așteptat să se stingă toate luminile din fiecare încăpere. Aproape de miezul nopții, tâlharii s-au echipat cu căciuli, mănuși și măști medicinale și au pătruns în casa omului.

  L-au găsit întins în pat, dormind, doar că proprietarul a simțit o prezență străină în încăpere, s-a trezit și a încercat să se lupte cu hoții. N-a avut nicio șansă. Cei trei l-au legat de mâini și de picioare cu o bandă adezivă, iar în gură i-au introdus un ciorap, apoi s-au apucat să scotocească prin casă după geanta plină cu bani. Au găsit însă doar 870 de lei, într-un sertar. Dezamăgiți de pradă, cei trei au părăsit în grabă casa tâlhărită și au fugit pe dealuri unde au fost așteptați de alți doi complici.

  Bărbatul tâlhărit a fost abandonat în casă, legat strâns cu banda adezivă, iar cu gura și nasul astupate cu un material textil. Locuind singur, omul nu s-a putut elibera din strânsoare, fiind găsit decedat de către două vecine alertate de sora victimei care nu reușea să-și contacteze telefonic fratele.

  Criminalii nu au fost greu de găsit de către anchetatori. Doi dintre ei aveau antecedente penale, unul abia fiind liberat din închisoare, amprentelor lor (găsite în casa victimei) se aflau în baza de date a poliției. Și-au recunoscut toți vina și au cerut să fie judecați în procedură simplificată.

  Tribunalul Mureș s-a pronunțat în dosar în data de 7 aprilie 2022, sentințele nefiind definitive. Pe lângă pedepsele cu închisoare, cei cinci bărbați au fost obligați de instanță să plătească rudelor victimei 20.000 de euro daune morale.

  Sursă ziare.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.