Tort cu nucă și caramel





„Rețete Culinare Pentru Toți” ne recomandă un tort delicios pentru a ne îndulci week-end-ul de început mohorât de noiembrie. Poftă bună!
Ingrediente: 8 ouă, 200 g zahăr+3 linguri, 150 g nuci măcinate, 80 g pesmet, 500 ml lapte, 1 plic budincă caramel, 1 plic glazură caramel, 50 g unt
Mod de preparare:
Frecăm gălbenușurile cu zahărul, adăugăm 100 g nuci și pesmetul. Batem spumă albușurile cu un praf de sare și le încorporăm ușor în compoziția de gălbenușuri. Tapetăm o formă de tort cu hârtie de copt, o ungem cu margarină și întindem uniform blatul. Punem în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. Apoi răcim și scoatem hârtia.
Preparăm budinca cu cele 3 linguri de zahăr și lapte conform indicațiilor de pe ambalaj, când se îngroașă oprim focul și amestecăm cu 50 g nucă măcinată. Răcorită o amestecăm cu untul frecat. Tăiem blatul ½ pe orizontală. Întindem uniform crema între foi.
Preparăm glazura conform indicațiilor de pe ambalaj, o întindem deaupra tortului, ornăm cu nuci
Punem la frigider până a doua zi. Porționăm și servim.
Comentariile portalului
Arghir asta ospatarul, le stie pe toate, la cate mese a servit a furat meserie de la fiecare
L-ați citit? Nu ne dați și nouă sursa, că am vrea să-l citim și noi
Aveti dreptate. Se face mare tam tam la misca, ca este mizerie la fantani. Eu frecventez zilnic fantana de la Satu Nou. Nici urma de gunoi. Deci conteaza educatia. Enorm!!!