Topul unităților de învățământ din județul Arad, pe tot anul școlar. „Moise Nicoară” rămâne pe primul loc!

  de Tomck@t | 10 iulie 2018, 7:24 PM | Educaţie

  2

  (foto: Facebook / Colegiul Național "Moise Nicoară" ARAD)

  După afișarea de ieri a rezultatelor admiterii în clasa a IX-a, ca în fiecare an, avem un clasament al liceelor / colegiilor și al școlilor generale, luând în calcul inclusiv performanțele școlilor la Bacalaureat. Colegiul Național „Moise Nicoară” rămâne cea mai dorită instituție de învățământ din Arad de către absolvenții examenului de Evaluare Națională, precum și colegiul cu cele mai bune rezultate la Bacalaureat sau la olimpiade. Nu stă rău nici ocupantul locului 2, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici”, amândouă cu 100% promovabilitate la Bacalaureat în acest an. Acestea sunt, de altfel, singurele licee arădene prezente în Top 100 la nivel național!

  Topul a fost realizat prin ponderarea următoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (40%), media de la examenul de BAC (30%), promovabilitatea la BAC (20%) si media rezultatelor obținute la olimpiade (10%, cu toate că aceste date din urmă nu au fost completate în tabel, deocamdată).

  Potrivit admitereliceu.ro, în județul Arad, Colegiul Național „Moise Nicoară” se situează pe primul loc cu un scor total de 8,51, urmat fiind de Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” cu un scor total de 8,27. Pe locul trei se clasează Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, cu un scor de 8,08, următoarele instituții de învățământ din clasament având scoruri sub nota 8.

  În Top 5 mai intră Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” (locul 4, scor: 7,53) și Colegiul Național „Vasile Goldiș” (locul 5, scor: 7,31).

  Singurele licee din afara municipiului care au obținut un loc în Top 10 sunt: Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” din Chișineu-Criș (locul 6) și Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu (locul 9).

  Pe ultimul loc din clasament (locul 34) se situează Colegiul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” din municipiul Arad, cu un scor total de doar 2,11, având media 4,40 la Admitere, 0,59 la BAC și 6,67 % promovabilitate la BAC.

  Topul liceelor / colegiilor din Arad, în 2018

  Topul școlilor – clasele V-VIII din Arad în 2018

  Topul școlilor generale din județul Arad, o listă care include și colegiile care acoperă clasele V-VIII, a fost realizat calculându-se media aritmetică pentru mediile de admitere ale tuturor elevilor din şcolile respective.

  Pe primul loc se situează și aici Colegiul Național „Moise Nicoară”, fiind urmat de Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” și Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici”, la toate trei mediile de absolvire fiind peste nota 9, iar media de admitere peste nota 8.

  Urmează, în Top 10, în următoarea ordine: Liceul Național de Informatică Arad, Școala Gimnazială Gurba, Colegiul Național „Vasile Goldiș”, Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad, Școala Gimnazială „Caius Iacob” Arad, Școala Gimnazială „Ștefan Bozian” Șeitin și Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad.

  Pe ultimul loc (127) se situează Școala Gimnazială Iratoșu.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.