Timpi de așteptare de ore întregi la UPU. Managerul spitalului explică de ce și recomandă pacienților să fie pregătiți

  de Special Arad | 28 septembrie 2021, 3:32 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Unitatea Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad efectuează investigații în regim de urgență atât pentru pacienții care se prezintă cu diferite afecțiuni medicale, cât și pentru persoanele cu suspiciune sau deja confirmate cu virusul SARS CoV-2, se arată într-un comunicat al spitalului, în care se precizează că în cadrul unității există circuite medicale separate, special amenajate încă din primul val al pandemiei. Managerul interimar al SCJU Arad, ec. Florina Ionescu, explică de ce se creează timpi de așteptare de ore întregi la UPU.

  În cadrul Unității Primire Urgențe au loc și evaluările medicale pentru pacienții diagnosticați cu virusul SARS CoV-2, care nu necesită internare. Aceste evaluări constă în consulturi medicale de specialitate, efectuarea unui set de analize de sânge precum și a unor investigații imagistice. „Deoarece acești pacienți rămân mai multe ore în urgențe, până la finalizarea investigațiilor sau până la internare, îi sfătuim să își aducă de acasă un pachețel cu hrană, deoarece spitalul nu poate asigura hrana pentru pacienții din urgențe ci doar pentru cei internați pe secții – conform legislației în vigoare”, se arată în comunicatul spitalului.

  „Peste 170 de pacienți se prezintă zilnic în Unitatea Primire Urgențe. Medicii fac tot posibilul să efectueze investigațiile medicale în cel mai scurt timp, însă există timpi de așteptare de câteva ore deoarece pacienților care vin pentru evaluările medicale pentru infecția cu SARS CoV-2 li se efectuează atât analize medicale, consulturi de specialitate cât și radiografii sau tomografii computerizate. De asemenea, există cazuri în care, în urma evaluării medicale, pacienții necesită internare, fapt care duce la creșterea timpilor de așteptare până la transferul pe o secție COVID-19. Îi sfătuim pe acești pacienți să își pregătească un pachețel cu mâncare pentru cazul în care vor avea nevoie, deoarece spitalul nu poate asigura hrana pacienților care se prezintă în UPU, ci doar pe a celor care sunt internați. De obicei, firma care asigură hrana în spital donează câteva porții și pentru pacienții din UPU, însă uneori acestea nu sunt suficiente”, a explicat ec. Florina Ionescu, managerul interimar al SCJU Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.