Țeapă pentru cei care s-au grăbit să iasă la pensie. Un act normativ pregătit de guvern: „Este un act de dreptate socială, cei cu pensii mici nu vor fi afectați”

  de - | 1 august 2019, 8:41 AM | Naţional

  3

  Pensiile speciale vor avea un sistem de impozitare graduală, între 10 și 50%, la cuantumuri diferite, conform unui act normativ pregătit de Guvern, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

  Astfel, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate, cele între 2000 și 7.000 de lei vor avea un impozit de 10%, între 7.000 de lei și 10.000 de lei impozitul va fi 30%, iar pentru pensiile speciale care depășesc 10.000 de lei impozitul va fi de 50%.

  Impozitul va fi aplicat doar pensiilor speciale, nu și celor din contribuții, au precizat sursele citate.

  „Este un act de dreptate socială, cei cu pensii mici nu vor fi afectați”, a spus miercuri la Guvern ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

  Măsura ar urmă să afecteze aproximativ 4.000 de persoane care au pensii speciale mai mari de 7.000 de lei.

  sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Foarte bine!!!!!! Sa le ia banii ca nu au muncit pentru ei. Mama mea a muncit 35 de ani si are o pensie de 860 de lei iar tata are o pensie de 1200 de lei dupa 45de ani munciti in conditii deosebit de grele. Ei nu primesc pensii speciale pentru ca nu fac parte din categoria smecherilor care au pus laba pe justitie si pe institutiile statului.

   +12 voturi
   +1
   -1
   • Nu m-ar deranja comentariul tău dacă aș știi ca din ce ii impozitează la ăla cu pensie de 10.000 îi dă și la maica-ta si la taica-to! Dar nu ți se pare o nedreptate să te bucuri că unui om ii ia impozit 50% din pensie. Și de ce? Orice ar fi lucrat, procuror militar, general in rezervă, tot nu mi se pare normal. Oamenii ăia n-au beneficiat de niste drepturi de care tu beneficiezi si cum au fost au fost in slujba statului Român.
    In afara de pensie, bugetarii astia nu au avut alt beneficiu, au platit impozite pe casa, masina si au platit si ei CAS si CASS plus impozitul pe salar.
    Gândește înainte să vorbești.
    Dacă s-ar nivela pensiile ar fi ceva deosebit, dar nu cred că va trece asta.
    Sunt in campanie si nu stiu cum sa isi atraga electoratul mai bine.
    Orice om trebuie sa beneficieze de pensie pentru cat a lucrat in viata asta, impozitarea pensiilor mi se pare un abuz. Să-și scoata ei pensiile speciale (parlamentarii, senatorii, toata clasa politică) atunci vorbim despre dreptate.
    Sănătate maximă alor tăi și să se bucure de pensie cât mai mult!

    --5 voturi
    +1
    -1
    • Gandire de hot! Banii aia sunt furati din bugetul de pensii, nu au contribuit pentru ei! Aveti o gandire de criminali, hoti, asta sunteti, va credeti indreptatiti sa furati de la restul bani nemunciti! Romania, singura tara din Europa in care sunt pensii de 200 de euro, cum scrie mai sus, iar voi vreti 2000! Ia vedeti Ungaria, Polonia, etc? Oamenii cu 45 de ani vechime trebuie sa aiba 2000E, pentru ca aia fac contributia, nu voi, niste jefuitori. Nu au avut alt veneficiu? Ma lasi! Dar ce beneficiu au avut sclavii pe care i-ati inalantuit?

     +6 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.