duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Sindicaliștii din sănătate avertizează Guvernul că impozitarea progresivă i-ar descuraja pe medici să facă gărzi

  de - | 6 mai 2023, 8:34 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Sindicaliștii de la Federația „Solidaritatea Sanitară” avertizează public Guvernul că dacă va introduce impozitarea progresivă, acest lucru va afecta în mod negativ dorința medicilor de a participa la efectuarea gărzilor din afara normei de bază, consecinţa directă fiind punerea în pericol a asigurării acestui serviciu public, conform news.ro.

  „Analizând modelele vehiculate până acum în spaţiul public privind modificarea sistemului de impozitare, am constatat că veniturile din cadrul celui de-al doilea contract individual de muncă al medicilor, cel aferent gărzilor suplimentare normei de bază, ar fi principalele afectate. Mai mult decât atât, în ipoteza în care vor exista diferenţe mari între efectele pragurilor de impozitare, poate fi luat în considerare chiar riscul pierderii totale a veniturilor din contractul individual de muncă aferent gărzilor suplimentare normei de bază. O astfel de măsură ar interveni pe fondul unei nemulţumiri justificate preexistente a medicilor faţă de nivelul plăţilor acordat pentru gărzile suplimentare normei de bază. În acest sens, poate fi reţinut că în anul 2023 intervine scadenţa privind onorarea obligaţiei legale de plată a gărzilor cu tariful orar al normei de bază”, potrivit comunicatului de presă al Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”.

  Sursa citată precizează că şi proiectul noii legi a salarizării a fost construit, ţinând cont de această aşteptare legitimă a medicilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.