Taxa pe lăcomie se schimbă în stimulentul pentru hărnicie

  de Special Arad | 20 martie 2019, 7:58 AM | Naţional

  0

  Ministrul Finațelor publice a declarat că celebra taxă pe lăcomie va deveni taxă pe harnicie. Cu alte cuvinte, impozitul se poate duce catre zero pana la final de an, daca demonstreaza ca băncile au finanțat economia reală.

  Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți seară, la TVR 1, că a agreat cu băncile să se schimbe „taxa pe lăcomie” în „stimulentul pentru hărnicie”.

  Întrebat cum anume se va modifica OUG 114, ministrul a răspuns: „Partea de banci, maine cred ca vom avea discutia la Finante cu reprezentanti ai sistemului bancar, am discutat cu BNR, maine eu cred ca inchidem subiectul. Se schimba taxa pe lacomie in stimulentul pentru harnicie. Banca sa isi asuma ca va finanta economia reala. Impozitul se poate duce catre zero pana la final de an daca demonstreaza ca au finantat. Noi am pus zero (la incasari, n.r.)”.

  sursa: realitateafinanciara.net

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.