duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-a lăsat din nou cu protest și la ANAF Arad. Întâlnirea cu ministrul Finanțelor a fost nesatisfăcătoare (Video)

  de Raluca Medeleanu | 25 august 2023, 9:47 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  Un nou protest spontan a fost organizat, vineri dimineață, de angajații de la ANAF din Arad, care au urmat exemplul colegilor din țară, determinați de lipsa de reacție a ministrului Finanțelor față de solicitările sindicaliștilor.

  Angajații se tem, printre altele, că dacă proiectul de ordonanță va fi aprobat în formatul actual, mulți riscă să își piardă complet locul de muncă, iar alții ar urma să piardă un procent considerabil la salariu.

  „Întâlnirea de azi cu ministrul Finanțelor nu a adus nicio noutate și nici nu a prezentat premisele reale ale unei soluționări pentru revendicările noastre.

  Ministrul Finanțelor a solicitat un nou răgaz, pentru ca primul ministru să studieze documentele transmise de M.F. (ordonanța egalizare salarii și memorandum) și ne-a sugerat să solicităm o întâlnire cu premierul, în funcție de agenda dânsului, la care să-i expunem și noi problemele și revendicările.

  Menționăm că la întâlnire au fost prezenți, pe lângă delegațiile sindicatelor, reprezentanții desemnați de colegii din minister.
  Este clar că o eventuală discuție cu premierul, dat fiind și agenda externă (deplasări la Bruxelles) ar însemna un nou termen de răgaz de minim 15 zile, fără a avea siguranța unei rezolvări.

  L-am informat pe ministrul Finanțelor că nu putem accepta o nouă amânare, iar membrii de sindicat nu pot fi opriți să protesteze”, transmite sindicatul.

  Printre solicitările sindicaliștilor, amintim egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată pe fiecare funcție, grad profesional și gradație în cadrul sistemului fiscal și introducerea în noua lege a salarizării a familiei ocupaționale „finanțe” și a unei grile de salarizare corespunzătoare complexității activității desfășurate.

   

  • Citește și: De ce protestează angajații de la Finanțe? Liderul de sindicat de la Arad, Ionică Trifa, ne-a explicat doleanțele acestora · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doamne ce multi sunt , aici sunt doatr o parte ..ca doar e vineri , zi scurta .Cati din ei chiar mai si lucreaza ??? cand te duci la ANAF marea majoritate din ei nu au ce cauta acolo…te trimit de la o camera la alta ..parca ai fi la muzeu sau vizionare de imobiliare .Daca ma uit la fotografie parca sunt o familie ,, dar cred ca si sunt , ca doar sunt neamuri intre ei, majoritatea . Daca tot nu le convine sunt posturi libere la privat , dar acolo nu le convine ca se cere PERFORMANTA profesionala, altfel zboti in cele 90 zile de proba si nici nu pleci cand vrei de la servici si nici nu vi cand vrei . STATUL LA STAT pt cel putin 80% din marea „FAMILE”

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.