joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Tartă cu fructe de sezon

    de Special Arad | 4 iunie 2014, 4:59 PM | Gurmand

    0

    Dupa aceasta reteta poti sa faci orice fel de tarta cu fructe. Poti sa folosesti fructe de sezon sau combinatii exotice ori fructe colorate diferit. Merge la fel de bine si cu un singur fruct, dar si cu traditionalele mere si pere. Daca vrei sa impresionezi, combina pentru aceasta tarta cu fructe capsune cu kiwi, mango cu ananas, banane si afine, ananas si struguri. Totul depinde de imaginatia ta si de fructele pe care le ai la dispozitie!

    Ingrediente pentru 6-8 portii

    Pentru blat:

    – 300 grame faina

    – 3 linguri cu zahar

    – un varf de cutit de sare

    – 150 grame unt

    – cateva linguri de apa foarte rece

    Pentru crema

    – 250 mililitri lapte

    – 3 oua mari

    – 4 linguri de zahar

    – 2 linguri faina

    – 50 grame unt

    – coaja de la doua lamai

    – topping de fructe: circa 250-300 de grame de fructe

    Mod de preparare
    1. Blatul. Amesteca untul moale, faina, zaharul si ouale. Rezulte un aluat sfaramicios. Adauga apa rece. Framanta-l putin si fa o minge, apoi o foaie rotunda pe dimensiunea tavei de copt. Aseaza aluatul in tava. Tine-l la rece vreo 30 de minute. Tava nu se unge. Coace blatul, circa 10-15 minute la foc potrivit. Inteapa blatul din loc in loc.

    2. Prepara crema. Amesteca ouale integi cu zaharul, pana se fac o crema. Adauga faina. Amesteca. Adauga lapte cald, amesteca si pe foc foarte mic. Amesteca sa nu fac cocoloase. Adauga coaja de lamaie. Tine crema pe foc pana devine densa. Da deoparte si adauga untul. Omogenizeaza si lasa crema la rece pentru o ora-doua.

    3. Aranjarea. Rastoarna crema in blatul copt. Aseaza cat mai des unele langa altele fructe bucatele sau intregi (struguri, zmeura, afine), sau felii. Poti acoperii fructele cu gelatina (un plic de granule topit in apa), folosind o pensula de bucatarie. Fructele se vor pastra aspectoase mai mult timp. Daca servesti imediat, renunta la gelatina.

    Trucuri si sfaturi:

    – poti face mai mult aluat pe care sa-l pastrezi la congelator; blatul copt poate fi pastrat la lor rece si uscat (nu in frigider), doua-trei zile

    – poti pune fructe in crema nu doar deasupra ei; se preteaza fructe mici si intregi (struguri, afine, mure)

    – poti face din aluat si tarte mici in forme individuale.

    Sursa: Femeia.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.