Tăriceanu își lansează astăzi noul partid

  de Special Arad | 3 July 2014, 3:17 PM | Inutile

  0

  Fostul premier declara zilele trecute că mizează pe trecerea în formaţiunea pe care o înfiinţează a unui număr de 20 de parlamentari.

  Miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, 12 deputaţi PNL, printre care Daniel Chiţoiu şi Mihai Stănişoară, şi-au anunţat demisia din partid.

  Călin Popescu Tăriceanu şi Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea identităţii liberale vor lansa, joi, la Institutul de Studii liberale, Partidul Liberal Reformator (PLR).

  Tăriceanu a anunţat că îşi va crea propriul partid, dar şi că va candida la prezidenţiale, înainte de Congresul PNL, în care a fost aleasă noua conducere a partidului şi s-a decis afilierea la PPE şi fuziunea cu PDL.

  Tăriceanu declara zilele trecute că un grup consistent de parlamentari va adera la noul său partid.

  „Acum probabil că sunt 20, poate chiar peste. Astăzi am avut discuţii cu reprezentanţi din adminstraţia locală, primari, consilieri, care au venit la discuţii (legate de noul partid – n.r.) din diferite judeţe. Campania de strângere de semnături o să o începem săptămâna aceasta, după anunţul oficial. Joi vom anunţa câteva direcţii importante de acţiune politică. Platforma economică liberală este definitivată de o bună bucată de vreme şi o vom pune în dezbatere publică, pe site-ul nostru, aşteptăm comentarii, observaţii, sugestii din partea tuturor”, a spus preşedintele Senatului.

  Mai mulţi liberali şi-au anunţat demisia săptămâna aceasta din PNL. Printre ei se numără Mihai Stănişoară şi Daniel Chiţoiu.

  De asemenea, au plecat din tabăra liberalilor deputaţii Ion Cupă, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă şi Nicolae Alexandri.

  Miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, 12 liberali au anunţat că demisionează din PNL şi devin deputaţi neafiliaţi: Nicolae Alexandri, Graţiela Gavrilescu, Viorel Palaşcă, Ioan Cupă, Andrei Gerea, Sorin Teju, Ioan Viorel Teodorescu, Mihai Stănişoară, Daniel Chiţoiu, Nicu Marcu, Gheorghe Mirel Taloş şi Radu Stroe.

  Sursa: Ziarul Atac

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.